Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: «Ναι» από τον ΠΟΥ στη συνέχιση των εμβολιασμών με AstraZeneca

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων και συνιστά τη συνέχιση των εμβολιασμών.

Η Επιτροπή «αξιολογεί προσεκτικά τα δεδομένα ασφαλείας για το εμβόλιο της AstraZeneca. Οταν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα κοινοποιήσει αμέσως τα ευρήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως η εκτελεστική διευθύντρια Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) Εμέρ Κουκ, ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο της AstraZeneca έχει προκαλέσει την δημιουργία θρόμβων». Επισήμανε δε ότι ο αριθμός των περιστατικών που έχει αναφερθεί είναι αντίστοιχος με τον αριθμό που συναντάται στο γενικό πληθυσμό.

«Τα περιστατικά είναι πολύ σπάνια και χρειάζεται να αξιολογηθούν», είπε προσθέτοντας ότι υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν στην Πέμπτη.

Οι μεγαλύτερες χώρες της ΕΕ -Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία- έχουν αναστείλει προσωρινά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, αναμένοντας τα αποτελέσματα έρευνας του ΕΜΑ για κάποια μεμονωμένα περιστατικά θρομβώσεων, αιμορραγιών και χαμηλού αριθμού αιμοπεταλίων που παρατηρήθηκαν σε εμβολιασθέντες.

Διαβάστε Ακόμα

Έτσι θα είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού - Δείτε πώς θα φαίνεται στο κινητό και πώς θα είναι το έγγραφο

ΠΟΥ: Πράσινο φως για το εμβόλιο της Johnson & Johnson και για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Κορονοϊός #Εμβόλιο