Μενού
  • Α-
  • Α+

«Όλα δείχνουν ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων θα δώσει το "ελεύθερο" για την εκ νέου χορήγηση του εμβολίου AstraZeneca», μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης (17/3), το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5, του ομίλου Μπερλουσκόνι.

Πρόσθεσε, δε, ότι Ιταλία και Γαλλία, μόλις δοθεί το πιθανό «πράσινο φως», θα συνεχίσουν με αυξημένο ρυθμό τους εμβολιασμούς, και με το βρέτανο-σουηδικό σκεύασμα κατά του κορονοϊού. Στην Ιταλία, μάλιστα, τα εμβόλια αναμένεται ότι σύντομα θα χορηγούνται στα φαρμακεία, αλλά και σε μεγάλες πισίνες, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Συμφωνία με την εταιρία Johnson & Johnson, η οποία επιτρέπει την παραγωγή του εμβολίου της, υπέγραψε ιταλική φαρμακοβιομηχανία. Ένα ακόμη στοιχείο που ενισχύσει την αισιοδοξία της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, ότι θα καταφέρει να εμβολιάσει το 80% των Ιταλών, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Aύριο, τέλος, η χώρα θα τιμήσει, με ειδική ημέρα μνήμης, τα θύματα του κορονοϊού. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι θα μεταβεί στο Μπέργκαμο, πόλη-σύμβολο η οποία βυθίστηκε σε βαρύτατο πένθος, κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Ο Ντράγκι θα επισκεφθεί το νεκροταφείο της πόλης και θα παραστεί σε ειδική τελετή, στο «δάσος της μνήμης», το οποίο μόλις δημιουργήθηκε στο Μπέργκαμο.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διαβάστε Ακόμα:

Κορονοϊός: «Ναι» από τον ΠΟΥ στη συνέχιση των εμβολιασμών με AstraZeneca

ΠΟΥ: Πράσινο φως για το εμβόλιο της Johnson & Johnson και για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA