Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων αυξήθηκε κατά 227, φτάνοντας πλέον τους 74.132 νεκρούς στη χώρα, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 ανθρώπους σε διάστημα επτά ημερών αυξήθηκε σε 90, συγκριτικά με 86 που ήταν μία ημέρα νωρίτερα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η Γερμανία βρίσκεται αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα της πανδημίας, στο οποίο συνέβαλε η χαλάρωση των περιορισμών τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ εξαπλώνεται ένα πιο μεταδοτικό παραλλαγμένο στέλεχος του ιού, όπως ανέφερε το RKI, προβλέποντας μεγάλο άλμα στα κρούσματα τις επόμενες εβδομάδες.

Παράλληλα, την κατάσταση επηρέασε και η βραδεία εξέλιξη στους εμβολιασμούς, που επλήγη ακόμη περισσότερο από την απόφαση, αυτή την εβδομάδα, για αναστολή της χρήσης του σκευάσματος της AstraZeneca.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι επικεφαλής των κρατιδίων της χώρας συμφώνησαν σε μια σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων νωρίτερα αυτό τον μήνα με ένα «φρένο έκτακτης ανάγκης» προκειμένου να επιτρέψουν στις Αρχές να επιβάλλουν εκ νέου περιορισμούς εάν οι αριθμοί των κρουσμάτων ξεπεράσουν τους 100 ανά 100.000 για τρεις διαδοχικές ημέρες. Η επόμενη σύσκεψη για το ζήτημα είναι προγραμματισμένη για τις 22 Μαρτίου.

Κάποιοι ειδικοί ζητούν από την κυβέρνηση να μην δίνει τόση σημασία στα ποσοστά των κρουσμάτων, σημειώνοντας ότι όσο διενεργούνται περισσότερα τεστ, θα υπάρχουν περισσότερα θετικά αποτελέσματα, παρόλο που ο αριθμός των μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων που προσβάλλονται μειώνεται λόγω των εμβολιασμών.

«Αυτός ο αριθμός είναι ιδιαίτερα προβληματικός», δήλωσε ο Γιούργκεν Βίντελερ, επικεφαλής του Ινστιτούτου για την Ποιότητα και την Αποδοτικότητα στην Υγειονομική Περίθαλψη (IQWIG).

Οι συνομιλίες μεταξύ της Μέρκελ και των 16 επικεφαλής των κρατιδίων για την εμβολιαστική εκστρατεία, ιδιαίτερα για τη χρήση οικογενειακών γιατρών για τη χορήγηση των εμβολίων κατά της COVID-19, αναμένεται να διεξαχθούν την Παρασκευή (19/3). Η Μέρκελ έχει πει ότι σε όλους τους Γερμανούς θα έχουν προσφερθεί εμβόλια έως τις 21 Σεπτεμβρίου -πέντε ημέρες πριν από τις ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές.

Διαβάστε ακόμα:

Σοκάρει η έκθεση για το σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών από κληρικούς στη Γερμανία

Απίστευτο: Έσωσαν ζευγάρι μέσα από όχημα που κρεμόταν από αερογέφυρα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA