Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί η Αθήνα να δηλώνει έτοιμη για την συνάντηση Δένδια - Τσαβούσογλου, την οποία άλλωστε επιβεβαίωσε χθες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, η Άγκυρα, ωστόσο, συνεχίζει την προκλητική της τακτική με νέα NAVTEX στο βόρειο Αιγαίο.

Πιο συγκεκριμένα, η Τουρκία προχώρησε στην έκδοση παράτυπης NAVTEX για δέσμευση της περιοχής μεταξύ Λήμνου, Αη Στράτη και Λέσβου για το απόγευμα της Πέμπτης, προκειμένου το τουρκικό πολεμικό ναυτικό να πραγματοποιήσει άσκηση με χρήση όπλων.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε, πάντως, στην σχετική ενημέρωση προς τους διπλωματικούς συντάκτες πως τώρα έχουν δημιουργηθεί οι κατάλληλες συνθήκες για την συνάντηση.

Παναγιωτόπουλος: Να κρατάμε μια μεγάλη μαγκούρα και με αυτή να πορευόμαστε

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση της ΑΧΕΠΑ επεσήμανε πως η αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας επιβάλλει στην Αθήνα να έχει πανέτοιμες Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι το ζήτημα της αμυντικής θωράκισης της Ελλάδος δεν αποτελεί μόνο προαπαιτούμενο για την ασφάλεια της χώρας, αλλά και παράγοντα που θα της επιτρέψει να επιβεβαιώσει το ρόλο της ως πυλώνας ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Τόνισε, παράλληλα, ότι η ανάγκη αναβαθμίσεως της μαχητικής ικανότητος και της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων, μπορεί να αποτελέσει ταυτοχρόνως και εξέλιξη με αναπτυξιακή διάσταση, καθώς μπορεί να συνεπιφέρει ανάταξη της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας με θετικές προεκτάσεις και στην οικονομία.

Από διπλωματικής πλευράς, ωστόσο, όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, η Αθήνα αναμένει την έκθεση Μπορέλ για την Τουρκία και είναι ανοιχτή τόσο για μια θετική ατζέντα, όσο και για την προοπτική λήψης μέτρων - εφόσον η Άγκυρα συνεχίσει την παραβατική της συμπεροφορά.

Διαβάστε ακόμα

Σοκάρει η έκθεση για το σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών από κληρικούς στη Γερμανία

Απίστευτο: Έσωσαν ζευγάρι μέσα από όχημα που κρεμόταν από αερογέφυρα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA