Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η Guardian, αξιωματούχος της Ταϊβάν εκλιπαρεί τους πολίτες να σταματήσουν να αλλάζουν το όνομά τους σε «σολομός», αφού δεκάδες άνθρωποι προχώρησαν σε αυτή την παράδοξη κίνηση για να επωφεληθούν από μια προσφορά εστιατορίου.

Το φαινόμενο έχει ονομαστεί από τα τοπικά ΜΜΕ ως το «χάος του σολομού», καθώς τις τελευταίες ημέρες περίπου 150 άνθρωποι, κυρίως νεαρής ηλικίας, απευθύνθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες για να αλλάξουν επισήμως το όνομά τους. Αιτία για αυτή την ξαφνική μανία, είναι μια προσφορά σε μια αλυσίδα εστιατορίων σούσι.

Η προσφορά, που διαρκούσε δύο ημέρες και ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, προσέφερε σε κάθε πελάτη, η ταυτότητα του οποίου περιείχε τη λέξη «gui yu», που σημαίνει «σολομός» στα κινέζικα, δωρεάν φαγητό για τους ίδιους και πέντε φίλους τους, σε όση ποσότητα μπορούσαν να αντέξουν.

Οι αρχές της Ταϊβάν όμως δεν διασκέδασαν ιδιαίτερα με το περιστατικό: «Αυτού του είδους η αλλαγή ονόματος δεν σπαταλά μόνο το χρόνο μας, αλλά απαιτεί και μια σειρά από γραφειοκρατικές διαδικασίες», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Τσεν Τσουνγκ-γιεν την Πέμπτη μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ κάλεσε το κοινό να «μην εκμεταλλεύεται τους διοικητικούς πόρους». «Ελπίζω ότι όλοι θα μπορέσουν να επιδείξουν περισσότερη λογική», τόνισε.

Τα τοπικά ΜΜΕ πήραν συνεντεύξεις από πολίτες που εκμεταλλεύτηκαν την εν λόγω προσφορά.

«Μόλις άλλαξα το όνομά μου για να προσθέσω τις λέξεις Bao Cheng Gui Yu και έχουμε φάει ήδη φαγητό αξίας άνω των €200», δήλωσε ένας φοιτητής στο κανάλι TVBS News.

Το καινούργιο του όνομα μεταφράζεται περίπου σε «Εκρηκτικά Όμορφος Σολομός».

«Άλλαξα το μικρό μου όνομα σε σολομός και το ίδιο έκαναν και δυο φίλες μου», δήλωσε μια γυναίκα, το επώνυμο της οποίας είναι Τουνγκ στο SET TV. «Απλώς θα ξαναλλάξουμε τα ονόματά μας μετά».

Άλλα ονόματα που προβλήθηκαν από τα τοπικά ΜΜΕ περιλάμβαναν: «Πρίγκιπας Σολομός», «Μετεωρίτης Βασιλιάς Σολομός» και «Σολομός με Τηγανιτό Ρύζι».

Η United Daily News έγραψε ότι ένας κάτοικος αποφάσισε να προσθέσει 36 καινούργιες λέξεις στο όνομά του, οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούσαν… θαλασσινά. Μεταξύ άλλων, πλέον στο όνομά του περιλαμβάνονται οι λέξεις «αβαλόνη», «κάβουρας» και «αστακός».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ταϊβάν επιτρέπει στους πολίτες να αλλάξουν το όνομά τους έως και τρεις φορές.

Διαβάστε ακόμα

Βρετανία: Kαθηγητής έβαλε κάμερα για να παρακολουθεί τον μαθητή του να κάνει ντους

Σκότωσε την πρώην γυναίκα του επειδή έπρεπε να της δώσει αποζημίωση και μετά έτρωγε παγωτό στο σαλόνι τους!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA