Μενού
  • Α-
  • Α+

«Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του Αμερικανού συναδέλφου μου. Τι θα του απαντούσα; Θα του έλεγα: Να είστε υγιής!» «Του εύχομαι υγεία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζοντας ότι το λέει αυτό «χωρίς ειρωνεία, χωρίς αστεϊσμούς».

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο Μπάιντεν απάντησε «ναι», όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως ο Πούτιν είναι φονιάς.

Επίσης πρόσθεσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει ψυχή και δεσμεύθηκε ότι θα πληρώσει το τίμημα για τη φερόμενη εμπλοκή της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2020 υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, κάτι που το Κρεμλίνο αρνείται.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι στο κατεστημένο των ΗΠΑ υπάρχουν πολλοί έντιμοι και σωστοί άνθρωποι και η Ρωσία θα βασιστεί σ’ αυτούς.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η ηγεσία των ΗΠΑ επιθυμούν να έχουν σχέσεις με την Ρωσία μόνο με τους όρους της Ουάσιγκτον και η Ρωσία θα συνεργασθεί μόνο με όρους που είναι επωφελείς για την ίδια.

Οργισμένη αντίδραση Κρεμλίνου στις δηλώσεις Μπάιντεν

Το Κρεμλίνο αντέδρασε θυμωμένα στις παρατηρήσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι ο Ρώσος ηγέτης Βλαντιμίρ Πούτιν είναι «δολοφόνος», αποκαλώντας το σχόλιο πρωτοφανές και περιγράφοντας τη σχέση μεταξύ των δύο χωρών ως «πολύ κακή».

Σε συνέντευξή του στο ABC που προβλήθηκε την Τετάρτη, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι ο Πούτιν «θα πληρώσει ένα τίμημα» για τις προσπάθειές του να υπονομεύσει τις αμερικανικές εκλογές του 2020 μετά από μια αξιολόγηση πληροφοριών που διαπίστωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση ενεπλάκη στις εκλογές του 2020 με στόχο τη «δυσφήμιση» της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν.

Όταν ο παρουσιαστής Τζορτζ Στεφανόπουλος ρώτησε τον Μπάιντεν αν σκέφτηκε ότι ο Πούτιν είναι «δολοφόνος», εκείνος αρχικά φάνηκε να παίρνει λίγο χρόνο μέχρι να απαντήσει καταφατικά. 

Απαντώντας στα σχόλια, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι «δεν υπήρξε κάτι τέτοιο στην ιστορία.» Είπε ότι ήταν σαφές ότι ο Μπάιντεν «σίγουρα δεν θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις» με τη Ρωσία και ότι η σχέση μεταξύ των δύο χωρών είναι «πολύ κακή». Όταν ρωτήθηκε πώς μπορεί να επηρεάσει τις σχέσεις των δύο χωρών, ο Πεσκόφ είπε ότι «είναι απολύτως σαφές πώς», αλλά αρνήθηκε να επεξεργαστεί.

«Οι δηλώσεις του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πολύ κακές. Σίγουρα δεν θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις μαζί μας και θα συνεχίσουμε να προχωρούμε στην ίδια κατεύθυνση», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Η Ρωσία απέσυρε τον Αμερικανό πρεσβευτή της την Τετάρτη απαντώντας στα σχόλια. Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι δεν θα μπορούσε να πει εάν ο ίδιος ο Πούτιν θα αντιδράσει στην παρατήρηση και επέμεινε ότι ο Πρέσβης, Ανατόλι Αντόνοφ, έχει ανακληθεί στη Μόσχα για να συζητήσει τις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ.

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν σχέδια για τον Πούτιν να συναντηθεί με τον Αντόνοφ, αλλά εάν είναι απαραίτητο ο Ρώσος πρόεδρος θα έχει μια συζήτηση μαζί του.

Διαβάστε ακόμα:

Έξαλλες οι αρχές στην Ταϊβάν: Γιατί οι άνθρωποι αλλάζουν το όνομά τους σε «σολομός»

Ο Τάισον γυρίζει ξανά στο ρινγκ - Φούντωσαν οι φήμες για τρίτη μονομαχία με τον Χόλιφιλντ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA