Μενού
  • Α-
  • Α+

Η δημοτικότητα των φτηνών αεροσκαφών χαμηλής πτήσης και οι δυνατότητές τους να μεταφέρουν οτιδήποτε (από πίτσες σε συνταγογραφούμενα φάρμακα) μεταξύ επιχειρήσεων και σπιτιών έχουν προκαλέσει φόβους για συγκρούσεις ή συντριβές στον αέρα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν απώλειες στο έδαφος.

«Αυτή είναι μια ευκαιρία για τις ρυθμιστικές αρχές να μάθουν τι χρειάζεται για να καθιερώσουν τα αεροσκάφη παράδοσης ως καθημερινή πραγματικότητα και για τους χειριστές των αεροσκαφών να μάθουν τι αναμένεται από αυτούς», δήλωσε ο Χαγκίτ Λίντορ της αρχής καινοτομίας του Ισραήλ, μία από τις πολλές κρατικές υπηρεσίες που συμμετέχουν στη δοκιμή.

Στην πρώτη ζωντανή δοκιμή μιας διετούς δοκιμαστικής φάσης που ξεκίνησε τον Ιανουάριο, ο εναέριος χώρος της Χαντέρα παραδόθηκε σε πέντε ιδιωτικές επιχειρήσεις που πέταξαν αεροσκάφη σε διασταυρούμενες διαδρομές που σχεδιάστηκαν για να δοκιμάσουν τις αποκρίσεις μιας αίθουσας ελέγχου στην πόλη της Χάιφα, 56 χιλιόμετρα μακριά.

Για να κρατήσουν τα αεροσκάφη, τα οποία ανέβαιναν ανά 20 κάθε φορά και όχι ψηλότερα από 120 μέτρα πάνω από το έδαφος, το προσωπικό του χώρου ελέγχου έστειλε ειδοποιήσεις και οδηγίες αναδρομολόγησης στους χειριστές τους ηλεκτρονικά.

«Για πρώτη φορά, διαχειριζόμαστε τον εναέριο χώρο ως ενιαία οντότητα, συνθέτοντας χειριστές αεροσκαφών με καθιερωμένη πολιτική και στρατιωτική αεροπορία», δήλωσε ο Λίντορ.

Πρόσθεσε ότι οι ρυθμιζόμενες εμπορικές παραδόσεις drone στο Ισραήλ ήταν απίθανες πριν από το 2023, όταν οι δοκιμές πρόκειται να λήξουν και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν συναφή θέματα όπως η νομοθεσία.

Πηγή: Reuters.

Διαβάστε ακόμα:

Αυστραλία: Αστυνομικός προτείνει εφαρμογή για το συναινετικό σεξ και προκαλεί τους πολίτες

Ρωσία: Οργισμένη αντίδραση στις δηλώσεις Μπάιντεν για «δολοφόνο» Πούτιν -«Εύχομαι υγεία στον Μπάιντεν», λέει ο ίδιος

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA