Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Στίβεν Μπράουν, αρχισυντάκτης του Politico Europe και πρώην ανταποκριτής ειδήσεων που κάλυπτε ρεπορτάζ από την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική για το Reuters για περισσότερο από 25 χρόνiα πέθανε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Ήταν 57 ετών.

Ο Μπράουν ηγήθηκε των ευρωπαϊκών ειδησεογραφικών επιχειρήσεων του Politico από την 1η Ιανουαρίου του 2019 και επέβλεpε την ισχυρή επέκτασή του σε προσωπικό περισσότερων από 100 δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο. 

Ο θάνατος του Μπράουν, από καρδιακή προσβολή, ανακοινώθηκε στο προσωπικό κατά τη διάρκεια έκτακτης τηλεδιάσκεψης από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Shéhérazade Semsar-de Boisséson. Μιλώντας με δάκρυα, τον περιέγραψε ως έναν ακούραστο και πολύ ενθουσιώδη συνεργάτη που πάντα ήθελε να φέρει σε πέρας τον επόμενο στόχο του και ο οποίος ήταν βαθιά αφοσιωμένος στη δημοσιογραφία του Politico και στην οικογένειά του. Εκφράζει επίσης συλλυπητήρια εκ μέρους ολόκληρης της εταιρείας.

Η καριέρα του

Ο Μπράουν γεννήθηκε στο Λονδίνο και έζησε στην Αγγλία, την Αυστραλία και την Αυστρία ως παιδί - πρόωρη προετοιμασία για μια μελλοντική καριέρα στην οποία θα ζούσε σε τουλάχιστον οκτώ χώρες και θα έμαθε να μιλά επτά ή περισσότερες γλώσσες. 

Αφού εργάστηκε για ένα χρόνο στους Financial Times στην υπηρεσία ειδήσεων Cityline, ο Μπράουν εντάχθηκε στο πρόγραμμα μεταπτυχιακής εκπαίδευσης του Reuters για δημοσιογράφους και εργάστηκε στη Μαδρίτη, τη Λισαβόνα και το Λονδίνο, προτού μεταφερθεί στο Μπουένος Άιρες το 1994, όπου αργότερα έγινε επικεφαλής γραφείου για τη νότια Λατινική Αμερική.

Η περιοχή παρέμεινε η μεγάλη του αγάπη, επαγγελματικά και προσωπικά, έχοντας γνωρίσει τη σύζυγό του, Λόρα, στην Αργεντινή. Μαζί της έκανε δύο παιδιά. 

Ο Μπράουν επέστρεψε στην Ευρώπη ως επικεφαλής γραφείου για την περιοχή της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής, με έδρα τη Στοκχόλμη, πριν υπηρετήσει ως επικεφαλής ανταποκριτής στη Ρώμη και αργότερα στο Βερολίνο. Έφυγε από το Reuters το 2015 για να συμμετάσχει στην POLITICO, όπου η πολυεθνική, πολύγλωσση αίθουσα ειδήσεων της νέας πανευρωπαϊκής έκδοσης θα αποδειχθεί ένα τέλειο σπίτι για την επόμενη φάση της καριέρας του.   

Οι συνεργάτες του δεν έχουν συνέλθει ακόμα από το σκ, όπως αποδεικνύει το άρθρο για εκείνον στο Politico

Διαβάστε ακόμα

Teen Vogue: Τα ρατσιστικά tweets που «έκαψαν» τη νέα αρχισυντάκτρια - Παραιτήθηκε πριν αναλάβει καθήκοντα

Ουίλιαμ Μπέρνς: Αυτός είναι ο νέος διευθυντής της CIA

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA