Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τοπικής υπηρεσίας του BBC, ο δημοσιογράφος συνελήφθη την Παρασκευή (19/3) από άγνωστους και εκφράζεται έντονη ανησυχία για την ασφάλειά του.

«Ανησυχούμε πολύ για τον δημοσιογράφο του BBC News στη Μιανμάρ, Αούνγκ Θούρα, ο οποίος συνελήφθη από άγνωστους άνδρες», ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter το δίκτυο.

Ο δημοσιογράφος εξαφανίστηκε το μεσημέρι από την πρωτεύουσα της Μιανμάρ και το BBC κάνει ό,τι μπορεί για τον εντοπισμό του. «Κάνουμε έκκληση προς τις Αρχές να μας βοηθήσουν να τον εντοπίσουμε και να διακριβώσουμε ότι είναι καλά», ανακοίνωσε το BBC.

«Εξαφανίστηκε» ένας ακόμη ρεπόρτερ

Ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης, το Mizzima, γνωστοποίησε ότι ένας από τους δικούς του ρεπόρτερ, ο Θαν Χτικέ Αούνγκ, «εξαφανίστηκε» ταυτόχρονα με τον Αούνγκ Θούρα.

Η ηγέτης της Μιανμάρ, βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, Σου Τσι, ανατράπηκε και συνελήφθη από τον στρατό την 1η Φεβρουαρίου, ένα πραξικόπημα που πυροδότησε μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Μιανμάρ, τις οποίες ο στρατός πασχίζει να καταστείλει ασκώντας ολοένα και περισσότερη βία.

217 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 217 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, με τον πραγματικό απολογισμό των νεκρών να εκτιμάται ότι είναι πολύ μεγαλύτερος, σύμφωνα με την Ένωση Αρωγής Πολιτικών Κρατουμένων (AAPP).

Μετά το πραξικόπημα τουλάχιστον 30 δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί, εκ των οποίων περισσότεροι από 18 βρίσκονται ακόμη στην φυλακή, σύμφωνα με την AAPP. Ανάμεσα στους κρατούμενους δημοσιογράφους είναι και ο Θέιν Ζάου, ένας φωτορεπόρτερ του ειδησεογραφικού πρακτορείου Associated Press.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε ακόμα:

Ερντογάν υπέρ Πούτιν: Έδωσε μία πολύ έξυπνη και κομψή απάντηση στον Μπάιντεν

Πέθανε από ανακοπή ο αρχισυντάκτης του Politico Στίβεν Μπράουν

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA