Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Φινλανδία κατατάσσεται ως το πιο ευτυχισμένο έθνος του κόσμου στη νέα μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας και η οποία κατατάσσει τις χώρες με βάση το πόσο ικανοποιημένοι νιώθουν οι πολίτες από τη ζωή τους.

Η Ισλανδία και η Δανία συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα της Παγκόσμιας Έκθεσης Ευτυχίας 2021.

Οι σκανδιναβικές χώρες φαίνεται πως «έχουν» το... μυστικό της ευτυχίας, ακόμη και μέσα σε αυτήν τη «μαύρη» χρονιά για την ανθρωπότητα, με την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι η Σουηδία βρίσκεται στην έκτη θέση και η Νορβηγία στην όγδοη.

Το ποσοστό θνησιμότητας της Φινλανδίας από τη νόσο Covid-19 είναι το χαμηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ η χώρα κατέγραψε υψηλή βαθμολογία στα μέτρα ελευθερίας, υγιεινού τρόπου ζωής και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η Νέα Ζηλανδία βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα, μετά το επίτευγμα της χώρας με την εξάλειψη της μετάδοσης του ιού σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Στην πρώτη θέση για 4η χρονιά

Η φινλανδική κυβέρνηση χαιρέτισε τη νίκη της χώρας στο Twitter σήμερα, όταν το έθνος των 5,5 εκατομμυρίων βρέθηκε στην κορυφή της σχετικής μελέτης για τέταρτη συνεχή χρονιά.  

https://twitter.com/FinGovernment/status/1372832479514615808?ref_src=twsrc^tfw

Η Ελλάδα στην 51η θέση

Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι βελτίωσε την θέση της στην κατάταξη, εξακουλουθεί να παραμένει μακριά από της «καλές» θέσεις του Παγκόσμιου Δείκτη Ευτυχίας. Συγκεκριμένα, από την 77η θέση του 2020, η χώρα μας ανέβηκε φέτος στην 51η

Στα αξιοσημείωτα της νέας μελέτης είναι (και) η πτώση του Ηνωμένου Βασιλείου κατά πέντε θέσεις (18η), καθώς και η Ζιμπάμπουε που βρίσκεται στην τελευταία θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Ελβετία (4η), η Ολλανδία (5η), η Γερμανία (7η) και η Αυστρία (10η). 

Επιπλέον, να τονιστεί ότι το Ισραήλ, η Αυστραλία, η Ιρλανδία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο Καναδάς βρίσκονται εκτός της πρώτης δεκάδας, με τις ΗΠΑ να ανεβαίνουν δύο θέσεις παρά την ταραχώδη χρονιά που υπήρξε στη χώρα με το σφοδρό κύμα του κορονοϊού και τις αναταράξεις από τις εκλογές.  

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk

Διαβάστε ακόμα:

Αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι στις θεωρίες συνωμοσίας και τα Fake News

Σπάνιες φωτογραφίες και στίχοι του Nick Cave στο βιβλίο «Stranger Than Kindness»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA