Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Covid-19: Η Ευρώπη η πρώτη περιοχή παγκοσμίως που ξεπερνά τους 1.000.000 θανάτους

Η Ευρώπη έγινε η πρώτη περιοχή παγκοσμίως που ξεπερνά τους 1.000.000 θανάτους σύμφωνα με την καταμέτρηση που παρουσίασε το Reuters.

Η Ευρώπη έγινε σήμερα Παρασκευή (19/3) η πρώτη περιοχή στον κόσμο που ξεπέρασε τους 1.000.000 θανάτους που συνδέονται με τον νέο κορονοϊό, καθώς οι εκστρατείες εμβολιασμού βρίσκονται αντιμέτωπες με νέες παραλλαγές του ιού και το τρίτο κύμα λοιμώξεων.

Από την έναρξη της πανδημίας, τουλάχιστον 37.221.978 μολύνσεις και 1.000.062 εκατομμύρια θάνατοι αναφέρθηκαν στην ευρωπαϊκή περιοχή, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Reuters.

Η περιοχή, η οποία περιλαμβάνει 51 χώρες, καταγράφει το 35,5% των παγκόσμιων θανάτων εξαιτίας της Covid-19 και το 30,5% των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο. Η περιοχή περιλαμβάνει τη Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλες χώρες.

Ευρωπαϊκή περιοχή: 12 δόσεις εμβολίων ανά 100 άτομα

Η ευρωπαϊκή περιοχή έχει χορηγήσει περίπου 12 δόσεις εμβολίων για κάθε 100 άτομα, πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που έχουν χορηγήσει περίπου 34 δόσεις ανά 100 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Our World in Data. Το Ισραήλ ηγείται στις εκστρατείες εμβολιασμού σε όλο τον κόσμο με περίπου 110 δόσεις για κάθε 100 άτομα. Ορισμένα εμβόλια απαιτούν δύο δόσεις.

Ο αριθμός των λοιμώξεων στην Ευρώπη έχει αρχίσει να αυξάνεται, με τη Γαλλία να καταγράφει πρόσφατα το μεγαλύτερο μονοήμερο άλμα σε κρούσματα μετά τον Νοέμβριο. Η περιοχή αναφέρει επί του παρόντος ένα εκατομμύριο νέες ημερήσιες μολύνσεις περίπου κάθε έξι ημέρες.

Χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, εξακολουθούν να πλήττονται περισσότερο από την πανδημία, με βάση τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων και θανάτων.

Στη Ρωσία ο υψηλότερος αριθμός μολύνσεων 

Η Ρωσία καταγράφει τον υψηλότερο συνολικό αριθμό μολύνσεων Covid-19, με πάνω από 4,4 εκατομμύρια ή σχεδόν το 12% όλων των μολύνσεων στην περιοχή. Η χώρα έχει ένα από τα υψηλότερα κατά κεφαλήν ποσοστά θνησιμότητας Covid-19 στον κόσμο, με περίπου 153 θανάτους ανά 100.0000 κατοίκους, πίσω από τις ΗΠΑ με 164 θανάτους για κάθε 100.000 άτομα.

Ενώ ο επίσημος αριθμός θανάτων στη Ρωσία ανέρχεται σε 94.267, τουλάχιστον 221.534 έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της νόσου, σύμφωνα με έναν υπολογισμό του Reuters που περιλαμβάνει θανάτους που αναφέρθηκαν από τη στατιστική υπηρεσία της χώρας Rosstat.

Η Ιταλία την περασμένη εβδομάδα έγινε η τρίτη χώρα στην Ευρώπη που ξεπέρασε τους 100.000 θανάτους. Ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι προειδοποίησε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί ξανά με ένα άλμα του αριθμού νοσηλειών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Βρετανοί επιστήμονες: Η απόφαση να επιτραπούν οι διακοπές στην Ελλάδα έφερε πίσω μεγάλο ιικό φορτίο

Ερντογάν υπέρ Πούτιν: Έδωσε μία πολύ έξυπνη και κομψή απάντηση στον Μπάιντεν

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Κορονοϊός