Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε στο Βέλγιο από το πανεπιστήμιο της Λιέγης και προς το παρόν σχετίζεται με περίπου το 4% των λοιμώξεων στη χώρα.

Το στέλεχος - B.1.214 ή «Spike Insertion» - ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο και η εξάπλωσή του παρακολουθείται στενά από ερευνητές από το ULiège και το KU Leuven, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Le Soir.

«Προς το παρόν, έχουν καταγραφεί περίπου 100 κρούσματα με αυτήν την παραλλαγή και χρειάζονται πολύ περισσότερα στοιχεία για να μάθουμε τις επιδράσεις του ιού. Μπορούμε όμως να δούμε ότι αυξάνεται σταδιακά στο Βέλγιο, ιδίως στις Βρυξέλλες, στη Φλαμανδική Μπραμπάντ και στο Ενό », δήλωσε ο Βίνσεντ Μπουρς, καθηγητής ανθρώπινης γενετικής και επικεφαλής του εργαστηρίου ανάλυσης και αλληλουχίας Sars-Cov-2 στο πανεπιστήμιο της Λιέγης.

Προσέθεσε ότι αυτή η παραλλαγή τράβηξε την προσοχή των επιστημόνων επειδή είχε μια «μετάλλαξη που σχεδόν ποτέ δεν είχε παρατηρηθεί πριν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA