Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πόλη έλαβε έκτακτα μέτρα για να πατάξει τους παραθεριστές της άνοιξης, που οι αξιωματούχοι ανέφεραν πως βρίσκονται εκτός ελέγχου.

Το «Spring Break», η διακοπή των μαθημάτων στα πανεπιστημία την άνοιξη, αποτελεί την κορύφωση της σεζόν για το Μαϊάμι Μπιτς.

Η καταστολή ήρθε μόλις λίγες ώρες αφότου ο Δήμαρχος του Μαϊάμι Νταν Γκέλμπερ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έθεσε απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 8 μ.μ., λέγοντας ότι τα πλήθη στην πόλη είναι «περισσότερα από όσα μπορούμε να διαχειριστούμε.»

«Πάρα πολλοί έρχονται, πραγματικά, χωρίς την πρόθεση να ακολουθήσουν τους κανόνες και το αποτέλεσμα ήταν χάος και ταραχές», δήλωσε ο ίδιος στο CNN. Το βράδυ του Σαββάτου, εκατοντάδες άνθρωποι χωρίς μάσκα παρέμειναν στους δρόμους πολύ μετά την απαγόρευση της κυκλοφορία. Με σειρήνες στη διαπασών, η αστυνομία άνοιξε πυρ με σφαίρες πιπεριού, ένα χημικό ερεθιστικό παρόμοιο με τις μπάλες του paint ball. Εκατοντάδες άτομα τράπηκαν σε άτακτη φυγή.

Η αστυνομία στο Μαϊάμι Μπιτς δήλωσε νωρίς την Κυριακή ότι είχε συλλάβει τουλάχιστον 12 άτομα μετά την έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

«Οι αξιωματικοί άρχισαν να διασκορπίζουν πλήθη στις 8 μ.μ. και τελικά πέτυχαν ικανοποιητικό επίπεδο συμμόρφωσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στο CNN. Περισσότεροι από 50 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και οκτώ πυροβόλα όπλα κατασχέθηκαν από την Παρασκευή, σύμφωνα με ένα tweet από το Αστυνομικό Τμήμα του Μαϊάμι την Κυριακή.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 8 μ.μ. και το κλείσιμο των δρόμων στην περιοχή ψυχαγωγίας της πόλης θα ισχύουν μέχρι την Τρίτη, δήλωσε ο Γκέλμπερ σε συνέντευξη Τύπου, παρομοιάζοντας την κατάσταση με μια ροκ συναυλία. Ωστόσο, δεν αποκλεείεται να παραταθεί μέχρι τις 13 Απριλίου.

Η απόπειρα καταστολής έρχεται καθώς η Φλόριντα έχει ανοίξει τις πόρτες της στους τουρίστες μετά από έναν χρόνο λοκντάουν και περιορισμών σε όλη τη χώρα. Ο κυβερνήτης Ρον Ντεσάντις έχει καυχηθεί ότι η πολιτεία αποτελεί μια «όαση ελευθερίας» κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ξενοδοχεία ανησυχούν για την ασφάλεια

Η νυχτερινή ζωή του Μαϊάμι Μπιτς δεν ήταν ποτέ για τους φιλήσυχους ανθιρώπους, αλλά οι τοπικοί αξιωματούχοι και οι κάτοικοι έχουν παρατηρήσει μια επιπλέον επιθετικότητα από τους γλεντζέδες νέους αυτής της άνοιξης κατά τη διάρκεια της συνεχιζόμενης πανδημίας.

Το Clevelander South Beach, ένα από τα πιο σημαντικά ξενοδοχεία της περιοχής, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα σταματήσει προσωρινά τις υπηρεσίας εστίασης που προσφέρει, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια για τους υπαλλήλους και τους πελάτες του.

Συνολικά, περισσότερα από 1.000 άτομα έχουν συλληφθεί στο Μαϊάμι Μπιτς από τις 3 Φεβρουαρίου, ενώ πάνω από 350 εξ αυτών είναι για κακούργημα.

Ο Γκέλμπερ δήλωσε ότι η πόλη είναι ένας ελκυστικός προορισμός για τους ταξιδιώτες λόγω του καλού καιρού και των ανοιχτών επιχειρήσεων, αλλά εξακολουθεί να ταλαιπωρείται από την πανδημία. 

Πηγή: CNN.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA