Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο νέος πλανητάρχης προωθεί ένα πλέγμα μεταρρυθμίσεων, που αφορούν την οπλοκατοχή, συμπεριλαμβανομένου ενός καθολικού μέτρου ελέγχου ιστορικού και απαγόρευσης των όπλων επίθεσης.

Ο Μπάιντεν, αφού αναγνώρισε ότι υπήρχαν ακόμα λεπτομέρειες που πρέπει να γίνουν γνωστές για τη σφαγή της Δευτέρας, επέμεινε ότι η πληροφόρηση ήταν αρκετή για να γίνει μια ένθερμη έκκληση για τον έλεγχο των όπλων.

«Δεν χρειάζεται να περιμένω ούτε λεπτό, πόσο μάλλον μια ώρα, για να λάβω μέτρα κοινής λογικής που θα σώσουν ζωές στο μέλλον», ανέφερε από τον Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν δεν είχε κάνει καμία αναφορά στον έλεγχο των όπλων μετά τους πυροβολισμούς της περασμένης εβδομάδας στην Ατλάντα -μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια παρατηρήσεων μετά την επίσκεψή του στην πόλη- αλλά αντιμετώπισε αυξανόμενη πίεση για να εκφράσει γνώμη για το θέμα μετά από μια άλλη μαζική δολοφονία στο Κολοράντο.

Νωρίτερα την Τρίτη, η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις αποκάλεσε το περιστατικό «απολύτως τραγικό», αλλά αγνόησε μια ερώτηση σχετικά με το μέλλον του ελέγχου των όπλων κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας του Γουίλιαμ Μπερνς ως διευθυντή της CIA.

Οι πυροβολισμοί στη Τζόρτζια και το Κολοράντο έρχονται τις πρώτες κιόλας ημέρες της προεδρίας του, προκαλώντας μια συζήτηση μέσα στη δυτική πτέρυγα για το πόσο πολιτικό κεφάλαιο θα έπρεπε να δαπανήσει ο Μπάιντεν για το θέμα. Όμως, η συζήτηση προκύπτει σε μια εποχή που το ισχυρό λόμπι των πυροβόλων όπλων ταλανίζεται από διαιρετικές τάσεις και εξασθενεί, δημιουργώντας μια ευκαιρία για τον Μπάιντεν.

«Τίποτα δεν απογοητεύει τον πρόεδρο Ομπάμα περισσότερο από την αποτυχία του να επιτύχει τη μεταρρύθμιση στην οπλοκατοχή, αλλά ο Μπάιντεν μπορεί να έχει την ευκαιρία να κάνει κάτι που ο Ομπάμα απλώς δεν μπορούσε», δήλωσε ένας συνεργάτης του πρώην προέδρου στο CNN. «Ο Μπάιντεν δεν θεωρείται απειλητικός για μερικούς ανθρώπους με τρόπο που ο Ομπάμα ήταν, δυστυχώς.»

Πηγή: CNN.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA