Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο τριών ετών μακάκος, που ονομάζεται Γκοτζίλα, εντοπίστηκε στην περιοχή Min Buri της Μπανγκόκ νωρίτερα αυτό το μήνα.

Οι επισκέπτες συνωστίζονταν πάνω από το περίπτερο, προσπαθώντας να τον ταΐσουν.

Ο παχουλός αρσενικός πίθηκος φορούσε ένα σφιχτό μπλουζάκι, ενώ ήταν δεμένος σε έναν στύλο και δάγκωνε ένα μπουκάλι νερό.

Έσπρωξε τα χέρια κάποιων από τους ανθρώπους που προσπάθησαν να τον χαϊδέψουν, αλλά άφησε έναν άνθρωπο να του κάνει μασάζ στην πλάτη.

Ο «Γκοτζίλα» φέρνει στο νου την περίπτωση του «θείου Fatty», ενός άγριου πιθήκου, του οποίου το βάρος διογκώθηκε αφού καταβροχθίσει πρόχειρο φαγητό από περαστικούς στην Ταϊλάνδη το 2017.

Το πρωτεύον εθεάθη για τελευταία φορά τον Ιούνιο του 2019 πριν εξαφανιστεί και θεωρηθεί ψόφιο.

Ένας καταστηματάρχης είπε ότι είχε υιοθετήσει τον «Γκοτζίλα» όταν εκείνος εγκαταλείφθηκε από έναν προηγούμενο ιδιοκτήτη. Ο ίδιος δήλωσε πως δεν έχει καταφέρει να κατάφερε να κρατήσει το βάρος του υπό έλεγχο.

«Από τότε που μεγάλωσε και τροφοδοτείται από ανθρώπους, δεν ξέρει πώς να βρει φαγητό μόνος του στην άγρια φύση.»

Ο «Γκοτζίλα» ζυγίζει τώρα πάνω από 20 κιλά, σχεδόν τόσο βαρύς όσο ο «θείος Fatty», ο οποίος έφτασε μέχρι και στα 27. Ο καταστηματάρχης πρόσθεσε ότι φέρνει τη μαϊμού κάθε μέρα στην αγορά επειδή «δεν της αρέσει να μένει μόνη και αγχώνεται. Πολλοί δίνουν στον «Γκοτζίλα» φαγητό, αλλά τρώει μόνο από ανθρώπους που του αρέσουν. Είναι πολύ γκρινιάρης και μπορεί να θυμώνει αν δεν του αρέσει το άτομο.»

Ενώ οι μακάκοι συνήθως ζυγίζουν μεταξύ οκτώ και δέκα κιλών, ο «Γκοτζίλα» είναι ήδη διπλάσιος από το μέσο βάρος για το είδος του.

Πηγή: Daily Star

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA