Μενού
  • Α-
  • Α+

Το κόμμα Λικούντ του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου τερμάτισε στην πρώτη θέση στις σημερινές κοινοβουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρο ότι θα κατορθώσει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των εδρών για να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση, σύμφωνα με τα exit polls.

Σύμφωνα με τα exit polls των ισραηλινών τηλεοπτικών δικτύων, το Λικούντ κερδίζει μεταξύ 31 και 33 από τις 120 έδρες στην Κνεσέτ, ακολουθούμενο από το κόμμα Γες Ατίντ του κεντρώου Γιαΐρ Λάπιντ, που συγκεντρώνει 16 έως 18 έδρες.

Μαζί με τους δεξιούς συμμάχους του, ο Νετανιάχου θα κέρδιζε περισσότερη στήριξη για να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό, αν ο Ναφτάλι Μπένετ, που κερδίζει βάσει των exit polls 7-8 έδρες, συμμετάσχει σε αυτόν.

Ο τελευταίος, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Γιαμίνα, θεωρείται ο ρυθμιστής αυτών των εκλογών. Δεν έχει αποσαφηνίσει αν θα στηρίξει μια κυβέρνηση κατά ή υπέρ του Νετανιάχου. «Θα κάνω μόνο ό,τι είναι καλό για το κράτος του Ισραήλ», δήλωσε ο Μπένετ, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπό του.

Μερικά επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας και η εκλογική επιτροπή δήλωσε ότι τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, λίγο πριν από το Εβραϊκό Πάσχα, που ξεκινά το Σάββατο.

Το κεντρώο κόμμα Μπλε-Λευκό του πρώην αντιπάλου του Νετανιάχου, Μπένι Γκαντς, ο οποίος συμμετείχε στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας την άνοιξη του 2020, η οποία ωστόσο κατέρρευσε στις αρχές του περασμένου χειμώνα, συγκεντρώνει μόλις 7-8 έδρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA