Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στο France 5 την Τρίτη, ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε «βόμβα» κατά της Τουρκίας, την οποία κατήγγειλε ότι θα προσπαθήσει να «παρέμβει» στις προεδρικές εκλογές του 2022 στη Γαλλία.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια απάντησής του ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι «θα υπάρξουν επιχειρήσεις παρέμβασης στις επόμενες εκλογές», με τη δημοσιογράφο να ρωτάει τον Γάλλο πρόεδρό, «εννοείτε από την πλευρά της Τουρκίας;».

«Προφανώς. Υπάρχει γραπτώς, είναι απειλές, δεν κρύβονται. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε σαφείς. Πιστεύω ότι αυτό είναι ανυπόφορο», αποκρίθηκε αρχικά ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Παρατήρησα από πέρυσι τη βούληση του Προέδρου Ερντογάν να επανέλθει η σχέση μας. Αλλά πιστεύω ότι δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε όταν υπάρχουν ασάφειες. Και πιστεύω ότι σε κάθε περίπτωση, δεν θέλω να συμφωνήσω σε μία σχέση ειρηνική, αν υπάρχουν από πίσω ελιγμοί που συνεχίζονται», προσέθεσε ο Γάλλος πρόεδρος και συμπλήρωσε πως θα υπάρξει προσπάθεια αποδυνάμωσης των αρχών που πρεσβεύει η Γαλλία.

«Η Γαλλία ήταν απολύτως ξεκάθαρη. Όταν υπήρξαν μονομερείς πράξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τους καταδικάσαμε με τα λόγια και ενεργήσαμε στέλνοντας φρεγάτες», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Εμανουέλ Μακρόν και κάλεσε την Τουρκία να ξεκαθαρίσει τη θέση της στο ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία διεξάγει μονομερείς ενέργειες στην ανατολική Μεσόγειο και ισχυρίζεται ότι είναι σύμμαχος στο NATO, «ένας σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, προβαίνει φυσιολογικά σε ενέργειες εναντίον άλλων συμμάχων;»,διερωτήθηκε ο Μακρόν και προσέθεσε ο κοινός μας αγώνας εναντίον ρου Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, διακόπηκε από την επίθεση της Τουρκίας».

Ακόμα υποστήριξε ότι για να υπάρξει διάλογος με την Τουρκία θα πρέπει η Άγκυρα να επανέλθει στην ευρωπαϊκή προοπτική και ν' αφήσει το θρησκευτικό εξτρεμισμό και την προσέγγιση ότι θα κάνει οτιδήποτε για να επιτύχει τις γεωπολιτικές της επιδιώξεις.

«Δεν έχω κάποια εχθρότητα εναντίον της Τουρκίας, αλλά υπάρχουν ξεκάθαρα βαθιές διαφωνίες με τον πρόεδρο Ερντογάν», κατέληξε ο Μακρόν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA