Μενού
  • Α-
  • Α+

Μιλώντας στο podcast των New York Times «The Ezra Klein Show», ο Σάντερς είπε: «Κοιτάξτε, έχετε έναν πρώην πρόεδρο, ο οποίος είναι ρατσιστής, σεξιστής, ομοφοβικός, ξενοφοβικός, παθολογικός ψεύτης, αυταρχικός, κάποιος που δεν πιστεύει στο κράτος δικαίου. Αυτός αποτελεί πηγή κακών ειδήσεων», δήλωσε ο Σάντερς, ο οποίος ήταν υποψήφιος των Δημοκρατικών το 2020. Όταν ρωτήθηκε εάν υπάρχει «αλήθεια στην κριτική ότι οι φιλελεύθεροι έχουν έφεση στη λογοκρισία», απάντησε:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα άνετα που ο τότε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μπορούσε να εκφράσει τις απόψεις του στο Twitter; Δεν αισθάνομαι άνετα γι'αυτό», συνέχισε.

Δύο ημέρες μετά την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, το Twitter ανέστειλε μόνιμα τον λογαριασμό του Τραμπ από την πλατφόρμα του, λέγοντας ότι η απόφαση «οφείλεται στον κίνδυνο περαιτέρω υποκίνησης βίας» και ότι οι τελευταίες θέσεις του Trump «παραβίασαν την πολιτική της εταιρείας κατά της υποκίνησης σε βία».

Εκτός του ότι νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει τον Τραμπ ως «ρατσιστή», ο Σάντερς δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος ήταν «άμεσα υπεύθυνος» για το «χάος» στις 6 Ιανουαρίου και υποστήριξε ότι ο τέως πρόεδρος θα «μείνει στην ιστορία ως ο χειρότερος και πιο επικίνδυνος πρόεδρος όλων των εποχών.»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο podcast των Times, ο ίδιος υποστήριξε ότι οι πλατφόρμες κοινωνικών μέσων δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για τη διάδοση ρητορικής μίσους και θεωριών συνωμοσίας και ότι το Διαδίκτυο δεν ενδείκνυται για «αυταρχικούς σκοπούς και εξέγερση.»

Σημείωσε επίσης ότι ενώ ο Τραμπ αποκλείστηκε, «αύριο θα μπορούσε να είναι κάποιος άλλος που έχει μια πολύ διαφορετική οπτική γωνία. Δεν μου αρέσει να δίνω τόση δύναμη σε μια χούφτα ανθρώπων υψηλής τεχνολογίας. Αλλά ο διάβολος βρίσκεται προφανώς στις λεπτομέρειες και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτούμε πολύ, ώστε να διατηρήσουμε την ελευθερία λόγου, χωρίς όμως να παρασυρόμαστε σε ψεύδη και θεωρίες συνωμοσίας», είπε.

Πηγή: CNN.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA