Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με μία από τις νέες διατάξεις του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο περιορισμός του αριθμού των θητειών που το ίδιο πρόσωπο μπορεί να βρίσκεται στο αξίωμα του προέδρου τίθεται σε ισχύ για τον εν ενεργεία αρχηγό κράτους χωρίς να υπολογισθούν οι προηγούμενες προεδρικές θητείες. Κατά αυτόν τον τρόπο, ο συνταγματικός αυτός κανόνας επιτρέπει στον νυν αρχηγό του κράτους να είναι πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας για δύο ακόμη θητείες.

Αλλάζουν τα κριτήρια της υποψηφιότητας για την προεδρία

Το νομοσχέδιο είχαν καταθέσει οι βουλευτές Πάβελ Κρασενίνικοφ και Όλγκα Σαβαστιάνοβα, όπως και ο βουλευτής του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Ανω βουλή) Αντρέι Κλίσας, τον περασμένο Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, πρόεδρος της χώρας μπορεί να εκλεγεί Ρώσος πολίτης ηλικίας 35 ετών και άνω, ο οποίος διαβιούσε μονίμως στη Ρωσία για διάστημα όχι μικρότερο των 25 ετών, ενώ δεν έχει και δεν είχε ποτέ στο παρελθόν υπηκοότητα ή άδεια παραμονής άλλου κράτους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA