Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε μια φωτογραφία, ο κροκόδειλος φαίνεται να έχει έναν καρχαρία ταύρο 100 κιλών πάνω στο ορθάνοιχτο στόμα και να είναι έτοιμος να φάει το θήραμά του.

Το ερπετό απεικονίστηκε σε μια δεύτερη εικόνα με τον καρχαρία ανάποδα ανάμεσα στα σαγόνια του, καθώς εκείνος μοιάζει ανίκανος να ξεφύγει από τη ζοφερή μοίρα του.

Αυτή η στιγμή καταγράφηκε από τον 46χρονο ερευνητή επιστήμονα και φωτογράφο Μαρκ Ζιεμπίκι από το Βόρειο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης στην ανατολική ακτή της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συνδυασμός του πρόσφατου ανοίγματος των εκβολών της Αγίας Λουκίας και της υπερβολικής βροχόπτωσης στην ενδοχώρα προκάλεσε τα είδη του γλυκού νερού να βρεθούν σε αλατούχα παράκτια ύδατα, οδηγώντας στην απίθανη συνάντηση μεταξύ των δύο κορυφαίων αρπακτικών.

«Ενώ ήμασταν απασχολημένοι με τη λήψη φωτογραφιών ενός άλλου κροκόδειλου στις όχθες του ποταμού, υπήρξε κάποια αναταραχή περίπου 30 μέτρα μακριά», δήλωσε ο φωτογράφος.

Image removed.

«Ένας κάτοικος της περιοχής που ήταν εκεί, φώναξε ότι υπήρχε ένας κροκόδειλος που έτρωγε έναν καρχαρία. Γυρίσαμε και είδαμε τον καρχαρία να βρίσκεται πάνω στο στόμα του κροκόδειλου. Πέρασαν περίπου 10 λεπτά με τον καρχαρία στα σαγόνια του. Ο καρχαρίας σταδιακά σταμάτησε να κινείται, μέχρι που ο κροκόδειλος κατάπιε ολόκληρο το κεφάλι του. Μας αιφνιδίασε εντελώς. Είχαμε παρατηρήσει τόσο τους κροκόδειλους όσο και τους καρχαρίες στην περιοχή για αρκετές ώρες και αναρωτιόμασταν τι θα συνέβαινε εάν οι δύο συναντιόντουσαν. Πήραμε την απάντησή μας υποθέτω, αν και προφανώς υπήρχε μια αναντιστοιχία μεγέθους.»

Οι κροκόδειλοι έχουν το πιο ισχυρό δάγκωμα στο ζωικό βασίλειο, καθώς ασκούν μια δύναμη οκτώ φορές μεγαλύτερη από αυτή ενός μεγάλου λευκού καρχαρία.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, μια ομάδα έκπληκτων ψαράδων είδαν έναν τεράστιο κροκόδειλο αλμυρού νερού, μήκους 2,5 μέτρων, να αρπάζει έναν καρχαρία σχεδόν μέσα από το σκάφος τους.

Πηγή: Daily Star

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA