Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα εκατοντάδες νεκρά ψάρια ανακάλυψε ένας Βρετανός που είχε βγει βόλτα στην παραλία  Muizenberg με τα παιδιά και τον σκύλο του.

Ο Τες Γκρίντλεϊ, έπεσε πάνω στα ψάρια με τα «τρομακτικά μάτια», ένα είδος λαγοκέφαλου, και ενημέρωσε τις τοπικές Αρχές.

Η κυβέρνηση προειδοποίησε τους ντόπιους να μην τα καταναλώσουν καθώς το δηλητήριό τους είναι ισχυρότερο και από υδροακυάνιο.

«Η παραλία είναι 200 μέτρα από το σπίτι μας και είχα βγει μια βόλτα με τα παιδιά μου και τον σκύλο. Δεν μπορώ να πω πόσα ακριβώς ήταν αλλά σίγουρα πάνω από 100» λέει ο Τες Γκρίντλεϊ.

Σε δήλωσή του, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Δασών και Αλιείας της Νότιας Αφρικής δήλωσε ότι τα ψάρια αυτά έχουν μια νευροτοξίνη που ονομάζεται τετροδοτοξίνη και είναι ένα δηλητήριο πιο θανατηφόρο από το υδροκυάνιο, που προκαλεί θάνατο από αναπνευστική ανεπάρκεια παραλύοντας το διάφραγμα.

«Υπάρχουν 300 με 400 νεκρά ψάρια ανά χιλιόμετρο ακτής. Αυτά τα νεκρά ψάρια έχουν την θανατηφόρα τετροδοτοξίνη και δεν πρέπει επουδενί να καταναλωθούν. Συνίσταται σε όσους βγάζουν τα σκυλάκια τους βόλτα να τα κρατούν μακριά από τα νεκρά ψάρια. Αν ένας σκύλος φάει μέρος του ψαριού πρέπει αμέσως να κάνει εμετό και να μεταφερθεί στον κτηνίατρο» ανέφερε η ανακοίνωση των Αρχών.

Λέγεται ότι ένας σκύλος σκοτώθηκε από τα «διαβολικά» ψάρια, σύμφωνα με μία τοπική ΜΚΟ.

Εν τω μεταξύ, μυστήρια παραμένει η αιτία του περιστατικού καθώς συνήθως συμβαίνει εξαιτίας της «κόκκινης παλίρροιας» - ένας φαινόμενο που αλλάζει το χρώμα του νερού και παράγει φυσικές τοξίνες. Ωστόσο, σύμφωνα με το υπουργείο, αυτό δεν φαίνεται να ισχύει σε αυτή την περίπτωση.

Πηγή: Mirror

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA