Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Τζόνσον αποκάλυψε ότι η προσέγγιση «Μένουμε σπίτι» βοήθησε τη χώρα να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις από κορονοϊό σε μια εποχή που η ανάπτυξη εμβολίων βοήθησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας να αντιμετωπίσει την κρίση πολύ καλύτερα από την ίδια εποχή πέρυσι.

Μιλώντας από ένα στούντιο πολυμέσων μέσα στη Ντάουνινγκ Στριτ, ο Τζόνσον είπε ότι πρόκειται για «μια μεγάλη μέρα για όλους μας», μιας και οι συμπολίτες του θα μπορούν να δουν ξανά φίλους και οικογένεια χωρίς περιορισμούς.

«Χάρη σε μήνες θυσιών και προσπάθειας, μπορούμε να κάνουμε αυτό το μικρό βήμα προς την ελευθερία σήμερα και πρέπει να προχωρήσουμε με προσοχή. Αυτό το κύμα εξακολουθεί να αυξάνεται σε όλο τη χώρα και είναι αναπόφευκτο, καθώς προχωρούμε σε αυτόν τον χάρτη εξόδου, ότι θα υπάρξουν περισσότερες λοιμώξεις, περισσότερες νοσηλείες και δυστυχώς περισσότεροι θάνατοι.»

Ο πρωθυπουργός συνέχισε να παροτρύνει τους Βρετανούς να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία να απολαύσουν τον ηλιόλουστο καιρό αυτής της εβδομάδας, παράλληλα με τη χαλάρωση των περιορισμών.

«Χωρίς να θέλω να κάνω κήρυγμα, ελπίζω ότι μπορούμε να απολαύσουμε τον όμορφο καιρό για να παίξουμε αθλήματα, να διασκεδάσουμε και να οικοδομήσουμε την εθνική μας ανθεκτικότητα μαζί. Ο τρόπος να συνεχίσουμε στον χάρτη πορείας μας προς την ελευθερία είναι να ακολουθήσουμε τους κανόνες.»

Πηγή: Daily Star

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA