Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Πατρίτσια Γκούτσι, η οποία γεννήθηκε στη Βρετανία, κατηγόρησε την παραγωγή ότι απεικονίζει τον πατέρα της Άλντο Γκούτσι ως «καχεκτικό, υπέρβαρο κακοποιό», λέγοντας ότι στην πραγματική ζωή ήταν «ψηλός, λεπτός, και γαλανομάτης.»

Η ταινία, σε σκηνοθεσία του Βρετανού σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ, πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο.

«Στην ταινία τον υποδύεται ο Αλ Πατσίνο, ηθοποιός γνωστός για τον ρόλο του ως μαφιόζος στον «Νονό» και ως έμπορος ναρκωτικών στον «Σημαδεμένο», έχοντας στιγματίσει γενιές Ιταλών και Λατίνων», έγραψε η Πατρίτσια Γκούτσι αφού είδε φωτογραφίες από τα γυρίσματα, που διεξήχθησαν στη Ρώμη, το Μιλάνο, τη λίμνη Κόμο και τις ιταλικές Άλπεις.

Το αληθινό χρονικό του εγκλήματος

Το «House of Gucci» βασίζεται στην αληθινή ιστορία του ξαδέλφου της, Μαουρίτσιο, ο οποίος πυροβολήθηκε από έναν εκτελεστή στο φουαγιέ του γραφείου του το 1995. Η δολοφονία διατάχθηκε από την πρώην σύζυγό του Πατρίτσια Ρετζιάνι, την οποία είχε αφήσει για άλλη γυναίκα.

Το ζευγάρι είχε επίσης έντονη διαφωνία σχετικά με την απόφασή του Μαουρίτσιο  το 1993 να πουλήσει την εταιρεία που είχε ιδρυθεί από τον παππού του, Γκούτσιο.

Η Ρετζιάνι, που έλαβε το προσωνύμιο «μαύρη χήρα» στην Ιταλία, καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία και καταδικάστηκε σε 26 χρόνια φυλάκιση.

Απελευθερώθηκε στις αρχές του 2016 για καλή συμπεριφορά, έχοντας υπηρετήσει 18 χρόνια. Η Πατρίτσια Γκούτσι ισχυρίστηκε ότι η φήμη του πατέρα της θα κλονιστεί από την ταινία.

«Ήταν η προσωποποίηση της κομψότητας, χειροκροτήθηκε από γαλαζοαίματους, αρχηγούς κρατών και θρυλικά αστέρια του Χόλιγουντ. Μεταμόρφωσε τον οίκο από ένα μόνο κατάστημα στη Φλωρεντία σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο κατά τη διάρκεια των 30 χρόνων που ήταν πρόεδρος.»

«Η μνήμη του πατέρα μου είναι υπερβολικά πολύτιμη για να συκοφαντηθεί από πρωτοκλασάτους ηθοποιούς του Χόλιγουντ και τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Ρίντλεϊ Σκοτ. Δεν είναι πλέον εδώ για να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια σε αυτή την προφανή κακοποίηση», έγραψε στο Instagram.

Δεν ανέφερε το γεγονός ότι ο πατέρας της καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή και εξέτισε έναν χρόνο στη φυλακή.

Η Lady Gaga παίζει την Πατρίτσια Ρετζιάνι, ο Άνταμ Ντράιβερ υποδύεται τον πρώην σύζυγό της Μαουρίτσιο Γκούτσι και το μοντέλο από τη Ρουμανία Μανταλίνα Γκενέα τη Σοφία Λόρεν.

Η 72χρονη Ρετζιάνι, που ζει στο Μιλάνο, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι διέταξε τη δολοφονία του πρώην συζύγου της επειδή την «ενοχλούσε».

Πρόσθεσε ότι μετά το θάνατό της ελπίζει να μετενσαρκωθεί, ιδανικά ως πασχαλίτσα. Στις αρχές Μαρτίου, επέκρινε τη Lady Gaga επειδή δεν κανόνισε να τη συναντήσει για να μελετήσει καλύτερα το ρόλο.

Πηγή: Telegraph.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA