Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη Γερμανία, όλοι οι επιβάτες πτήσεων προς τη χώρα θα είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ κορονοϊού από σήμερα (30/3).

Όποιος δεν επιδεικνύει στην αεροπορική εταιρεία το αρνητικό αποτέλεσμα ενός διαγνωστικού τεστ δεν θα επιτρέπεται να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος.

Τα αυστηρότερα μέτρα που αποφασίστηκαν από την ομοσπονδιακή και τις κυβερνήσεις των κρατιδίων αρχικά θα ισχύουν έως και στις 12 Μαΐου. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορoνοϊού μέσω ταξιδιών για διακοπές. Αυτό το μέτρο θα προστατεύει επίσης και τους επιβάτες εντός του αεροσκάφους.

Εάν το τεστ είναι θετικό, τότε θα πρέπει ο επιβάτης να μπει σε καραντίνα με δική του ευθύνη ανάλογα με τους τοπικούς κανονισμούς. Υπήρχαν ήδη υποχρεωτικά διαγνωστικά τεστ για τους επιβάτες πτήσεων, αλλά μόνο για όσους επέστρεφαν από ορισμένες χώρες με υψηλό κίνδυνο μόλυνσης, οι οποίες καθορίζονταν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Μόνο στην περίπτωση αυτή έπρεπε οι επιβάτες να επιδεικνύουν αρνητικό τεστ πριν την είσοδο στην Γερμανία και πιο συγκεκριμένα οι επιβάτες οι οποίοι προέρχονταν από «περιοχές υψηλής συχνότητας κρουσμάτων με ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό λοιμώξεων και από περιοχές με νέες μεταλλάξεις του κορονοϊού».

Πλέον το μέτρο θα ισχύει από σήμερα για επιβάτες αεροσκαφών από όλες τις χώρες.

Ιταλία: Καραντίνα 5 ημερών για όσους έρχονται από την ΕΕ

Η Ιταλία επιβάλλει καραντίνα πέντε ημερών για τους ταξιδιώτες οι οποίοι προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν κάνει τεστ για την κορονοϊού πριν αναχωρήσουν από τη χώρα και να κάνουν και άλλο τεστ μετά το τέλος της περιόδου καραντίνας.

Ισπανία: Ζητά αρνητικό μοριακό τεστ για τις χερσαίες αφίξεις από τη Γαλλία

Η Ισπανία θα ζητεί αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό για τις χερσαίες αφίξεις από τη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, εν μέσω της αύξησης στις αφίξεις από τη Γαλλία και στην αύξηση του ρυθμού μόλυνσης από τον κορονοϊό στην Ισπανία.

Για τις χερσαίες αφίξεις στην Ισπανία από περιοχές υψηλού κινδύνου θα πρέπει να παρουσιάζεται αρνητικό μοριακό τεστ, το οποίο θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί 72 ώρες πριν από την άφιξη.

«Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τρεις ημέρες μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα ισχύει μέχρι η κυβέρνηση να κηρύξει την λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης εξαιτίας του κορονοϊού», ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Το μέτρο αυτό δεν θα αφορά τους οδηγούς φορτηγών, τους διασυνοριακούς εργαζόμενους και όσους κατοικούν μόνιμα σε απόσταση εντός 30 χιλιομέτρων από το σύνορο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA