Μενού
  • Α-
  • Α+

Αιχμές κατά της απόφασης κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αναστείλουν τη χρήση του εμβολίου της Astra Zeneca ενάντια στον κορονοϊό - σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες - αφήνουν Βρετανοί επιστήμονες.

Όπως σημειώνει η δρ Simon Clarke, μικροβιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Reading, μιλώντας στη Daily Mail, είναι πολύ πιθανό - εξαιτίας των απαγορεύσεων της ΕΕ - να σημειωθούν αυξημένοι θάνατοι από κορονοϊό στη Βρετανία, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Την άποψη αυτή συμμερίζεται και ο δρ Peter English, πρώην επικεφαλής της Βρετανικής Ιατρικής Ένωσης, ο οποίος κατηγορεί την ΕΕ για τη διασπορά φόβου και ανησυχίας για τα εμβόλια.

Σημειώνοντας πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως το εμβόλιο είναι αναποτελεσματικό ή επικίνδυνο, ο English ισχυρίστηκε πως οποιοδήποτε  «φρένο» στο εμβόλιο θα αυξήσει σημαντικά τις ανθρώπινες απώλειες από τον ιό.

Υπενθυμίζεται πως χθες Γερμανία και Καναδάς έθεσαν νέους περιορισμούς στη χρήση του εμβολίου της βρετανο-σουηδικής εταιρείας και του πανεπιστήμιου της Οξφόρδης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA