Μενού
  • Α-
  • Α+

Πυρκαγιά που ξέσπασε στον τρίτο όροφο μιας πολυκατοικίας στην πόλη Νάντη της Γαλλίας, κινητοποίησε άμεσα μια ομάδα νέων εθελοντών, οι οποίοι χωρίς δεύτερη σκέψη έσπευσαν να συνδράμουν για τον απεγκλωβισμό μιας οικογένειας που είχε παγιδευτεί. 

Το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να τοποθετήσουν στρώματα στο δάπεδο και να ζητήσουν από τους γονείς να πετάξουν το βρέφος τους που ήταν έξι μηνών. Μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, αλλά πλέον φαίνεται πως αναρρώνει. 

Ένας από τους νέους που συμμετείχαν στη διάσωση, ο Ταχμίντ, είπε στον ιστότοπο Ouest-France ότι η απόφαση να πετάξουν οι γονείς το βρέφος από το μπαλκόνι ήταν «η τελευταία πιθανή λύση»,  καθώς οι καπνοί της φωτιάς ήταν ασφυκτικοί.  

Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε επίσης σε άλλα διαμερίσματα του κτιρίου και οι πυροσβέστες έσωσαν αρκετούς άλλους ανθρώπους.

Η Kenza Zekkar, ηγέτης της τοπικής οργάνωσης νέων Bien-être et solidarité Pays de la Loire, είπε στο BBC ότι είχε οργανώσει τη διάσωση της οικογένειας, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής περιμένουν την άφιξη της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ο σύζυγός της ήταν μεταξύ των νέων που ανέβηκαν έξω από το κτίριο για να βοηθήσουν να απεγκλωβίσουν τους γονείς στην ασφάλεια, είπε.

Η οργάνωσή της ζητά τώρα τρεις από αυτούς που συμμετέχουν στη διάσωση, που είναι όλοι μετανάστες, να λάβουν επίσημα έγγραφα και στέγαση.

Ξεκίνησε επίσης μια διαδικτυακή αναφορά που απευθύνεται στον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν , με την οποία ζητείται «τιμή και αναγνώριση για τους ήρωες της Νάντης».

Η ιστορία θύμισε τον Μαμουντού Γκασαμά, τον Γάλλο «Spiderman» που το 2018 έσωσε ένα μωράκι από πυρκαγιά και στην συνέχεια έγινε κι επίσημα Γάλλος πολίτες. 

https://www.youtube.com/watch?v=WISmbOw_bMk
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA