Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο 44χρονος επικριτής του Κρεμλίνου έχει παραπονεθεί για οξύ πόνο στην πλάτη και μούδιασμα στα πόδια του.

«Έχω αρχίσει απεργία πείνας, απαιτώντας να τηρηθεί ο νόμος και να επιτραπεί σε έναν γιατρό να με επισκεφθεί», δήλωσε ο Ναβάλνι, σε κείμενο που δημοσιεύθηκε μέσω των δικηγόρων του.

Ο Ναβάλνι έχει εξαπολύσει κατηγορίες για κακομεταχείριση που υφίσταται ενώ τελεί υπό κράτηση, συμπεριλαμβανομένης της στέρησης ύπνου.

Επί του παρόντος, κρατείται σε σωφρονιστικό κατάστημα που βρίσκεται 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Οι αρχές των φυλακών δεν έχουν ακόμη σχολιάσει την ανακοίνωση απεργίας πείνας.

Οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα προέτρεψαν τις αρχές να παράσχουν στον Ναβάλνι την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.

«Φοβόμαστε για το χειρότερο. Αφήνοντας έναν ασθενή σε αυτή την κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης μιας μη αναστρέψιμης, πλήρους ή μερικής απώλειας λειτουργιών των κάτω άκρων», έγραψε μια ομάδα επαγγελματιών του ιατρικού τομέα σε ανοικτή επιστολή που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, απαιτώντας ο Ναβάλνι να λάβει καλύτερη ιατρική περίθαλψη ενώ βρίσκεται στη φυλακή.

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία σωφρονιστικών είχε ισχυριστεί την περασμένη εβδομάδα ότι ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ κρατείται στη φυλακή και περιέγραψε την κατάστασή του ως «σταθερή και ικανοποιητική.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA