Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι πολίτικες εξελίξεις στο Ισραήλ μετά και από τις πρόσφατες εκλογές, καθώς το μικρό ισλαμιστικό κόμμα Raam θα διαδραματίσει ρόλο «ρυθμιστή» για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής του Raam, το οποίο κατάφερε να εκλέξει 4 βουλευτές στις πρόσφατες εκλογές, κάλεσε σήμερα για μια νέα «πραγματικότητα» στην κουλτούρα διαίρεσης της χώρας, χωρίς να δώσει την υποστήριξή του στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά ούτε όμως στον αντίπαλό του.

Ο Μανσούρ Αμπάς, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, σε δηλώσεις του από την Βηθλεέμ ανέφερε ότι «Είναι καιρός να δημιουργήσουμε μια διαφορετική πραγματικότητα για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας. Δεν θέλω να είμαι μέρος ενός δεξιού ή αριστερού μπλοκ. Βρίσκομαι σε ένα διαφορετικό μπλοκ, το μπλοκ που με εξέλεξε να υπηρετώ τον λαό μου και μου έδωσε εντολή έτσι ώστε τα αιτήματα των Αράβων - που για χρόνια παρέμεναν μόνο αιτήματα - να γίνουν ένα πραγματικό πρόγραμμα που λειτουργεί».

Τα θέματα της Αραβικής μειονότητας στο επίκεντρο 

Να σημειωθεί ότι ο Αμπάς έχει εμφανιστεί ανοιχτός σε διαπραγματεύσεις με το στρατόπεδο του πρωθυπουργού Νετανιάχου. Παρ' όλα αυτά όμως έχει θέσει κάποια ζητήματα, όπως την εγκληματικότητα, την έλλειψη τροφίμων και τα προβλήματα στέγασης που πλήττουν την αραβική μειονότητα του Ισραήλ (20% του πληθυσμού). Για να δώσει την υποστήριξή του, τα συγκεκριμένα θέματα θα πρέπει να μπουν στην ατζέντα της επόμενης κυβέρνησης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA