Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια εβδομάδα μετά τη Σύνοδο Κορυφής και τα μηνύματα που εστάλησαν στην Άγκυρα από τους Ευρωπαίους ηγέτες, η Τουρκία δείχνει και πάλι αποφασισμένη να ακολουθήσει το δρόμο της έντασης. Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο A Haber ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ προανήγγειλε ουσιαστικά νέες  δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο για πλωτά γεωτρύπανα της Τουρκίας.

«To Oruç Reis συνεχίζει τις σεισμικές έρευνες του στα ανοιχτά της Αττάλειας. Το Barbaros πήγε για μακροχρόνια συντήρηση και είναι στα ναυπηγεία στην Τούζλα. Τo Yavuz ολοκληρώνει τις προμήθειες του και σύντομα θα επιστρέψει στις προγραμματισμένες τους εργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε ο Τούρκος υπουργός.

https://twitter.com/Ahaber/status/1377960112829108224?ref_src=twsrc^tfw

Να σημειωθεί ότι η Άγκυρα δείχνει να αγνοεί ότι μόνο τα μηνύματα της ΕΕ αλλά και τις σαφείς προειδοποιήσεις του Νίκου Δένδια κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρέσβη στο υπουργείο Εξωτερικών.

Επιπλέον, θα πρέπει να τονιστεί και το μπαράζ προκλητικών ενεργειών με τουρκικές ακταιωρούς που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA