Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Πορτογαλία παρέτεινε τους περιορισμούς διέλευσης από τα σύνορα για τους τουρίστες έως τις 15 Απριλίου, ένα μέτρο που τέθηκε σε ισχύ στα τέλη Ιανουαρίου, για να αντιμετωπιστεί η έκρηξη των κρουσμάτων Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Σε συμφωνία με την Ισπανία, η Πορτογαλία αποφάσισε να παρατείνει «τους ελέγχους στα χερσαία και ποτάμια σύνορα» έως το τέλος της ημέρας της 15ης Απριλίου, επισήμανε η πορτογαλική κυβέρνηση, προσθέτοντας πως οι σιδηροδρομικές μεταφορές παραμένουν επίσης σε αναστολή.

Το μέτρο δεν εφαρμόζεται στις μεταφορές εμπορευμάτων, στους μεθοριακούς εργαζόμενους και τις υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων.

Η απαγόρευση αυτή δεν εμποδίζει την επιστροφή στη χώρα των Πορτογάλων υπηκόων και των πολιτών που διαθέτουν άδεια διαμονής ούτε την έξοδο των πολιτών ξένων χωρών, υπογραμμίζει το υπουργείο.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η Πορτογαλία κατέγραψε, σε διάστημα 24 ωρών, 4 θανάτους και 193 νέα κρούσματα Covid-19.

Οι πορτογαλικές αρχές παραμένουν, εντούτοις, επιφυλακτικές σε αυτή τη φάση της σταδιακής άρσης της καραντίνας, που θα ολοκληρωθεί τον μήνα Μάιο. Αποφάσισαν να διατηρήσουν τους περιορισμούς για τους ταξιδιώτης που φθάνουν στην Πορτογαλία.

Οι πτήσεις με τη Βραζιλία και τη Βρετανία παραμένουν σε αναστολή με στόχο τον περιορισμό των νέων μεταλλάξεων.

Οι επισκέπτες που φθάνουν στην Πορτογαλία μέσα της χερσαίας οδού, από χώρες όπου ο δείκτης επίπτωσης Covid-19 είναι ίσος ή υψηλότερος από 500 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, όπως τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Πολωνία ή τη Σουηδία, θα συνεχίζουν να μπαίνουν σε απομόνωση για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους, διευκρινίζει το υπουργείο Εσωτερικών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA