Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι οι παμπ, τα καταστήματα και τα κομμωτήρια θα ανοίξουν ξανά στις 12 Απριλίου, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο κάνει το πρώτο του μεγάλο βήμα για να βγει από το lockdown. Με σύμμαχο τους εμβολιασμούς που προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, σημείωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει χαλάρωση των περιορισμών.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι χάρη στην ανάπτυξη των εμβολίων η νόσος Covid-19 τίθεται σταδιακά υπό έλεγχο και η Βρετανία μπορεί να επανέλθει στο δρόμο της ανάκαμψης μετά το χτύπημα της πανδημίας.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε ότι από τη Δευτέρα 12 Απριλίου, η χώρα θα προχωρήσει στο βήμα «2» του οδικού χάρτη εξόδου από τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό, ανοίγοντας ξανά τα καταστήματα, τα γυμναστήρια, τους ζωολογικούς κήπους, τα κομμωτήρια, τις παμπ, τα καμπ και τις άλλες δραστηριότητες στους εξωτερικούς χώρους.

«Και τη Δευτέρα 12 Απρίλιου, θα πάω στην παμπ μόνος μου και θα σηκώσω μια μπύρα στα χείλη μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μπόρις Τζόνσον. «Υλοποιούμε τον οδικό χάρτη για την ελευθερία και εμμένουμε σε αυτόν. Δεν βλέπουμε κανένα σημάδι στα τρέχοντα δεδομένα για να πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αποκλίνουμε από το πρόγραμμα. Εντούτοις, είμαστε προσεκτικοί και παρακολουθούμε τα δεδομένα σε κάθε στάδιο», σημείωσε.

Με πληροφορίες από thesun.co.uk

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA