Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με τους κανονισμούς που τίθενται σε ισχύ από την Τρίτη (6/4), αντί της καραντίνας δύο εβδομάδων που ίσχυε προηγουμένως, οι ταξιδιώτες από τις χώρες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να περάσουν μόνο πέντε ημέρες σε απομόνωση.

Όσοι προέρχονται από χώρες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο με λιγότερους περιορισμούς πρέπει ακόμα να υποβάλουν αρνητικό τεστ που λαμβάνεται εντός 48 ωρών από την άφιξή τους στην Ιταλία και να κάνουν μια δεύτερη δοκιμή μετά την πενθήμερη καραντίνα τους.

Τον Ιανουάριο, η Ιταλία απαγόρευσε τους ταξιδιώτες που είχαν μείνει ή πέρασαν από το Ηνωμένο Βασίλειο όταν ένα νέο, πιο μολυσματικό στέλεχος κορονοϊο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Κεντ.

Οι Ιταλοί πέρασαν το Πάσχα υπό αποκλεισμό, αφού ολόκληρη η χώρα έγινε μια περιορισμένη «κόκκινη» ζώνη. Από την Τρίτη, ορισμένες περιοχές θα επιστρέψουν στο «πορτοκαλί» με ελαφρώς χαλαρωμένους περιορισμούς στην κίνηση, αλλά τα μπαρ και τα εστιατόρια παραμένουν κλειστά, μόνο με υπηρεσία takeaway.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, η Βόρεια Ιρλανδία, η Αυστρία και το Ισραήλ επιστρέφουν στον κατάλογο των «ασφαλών κρατών», οπότε δεν θα είναι πλέον υποχρεωτικό να παραμείνει σε απομόνωση για δύο εβδομάδες. Είναι το αποτέλεσμα του διατάγματος που υπέγραψε ο Υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Απομόνωση 5 ημερών

Η διαδικασία για όσους επιστρέφουν από μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης περιλαμβάνει αρνητικό τεστ, που πραγματοποιήθηκε πριν από την είσοδο στην Ιταλία, απομόνωση για 5 ημέρες και αρνητικό αποτέλεσμα ενός άλλου τεστ πριν από την αναχώρηση.

Οι χώρες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι: Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρος, Κροατία, Δανία (συμπεριλαμβανομένων των Νήσων Φερόε και της Γροιλανδίας), Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Κάτω χώρες (εκτός των εδαφών εκτός της ευρωπαϊκής ηπείρου), Πολωνία, Πορτογαλία (συμπεριλαμβανομένων των Αζορών και της Μαδέρας), Τσεχική Δημοκρατία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία (συμπεριλαμβανομένων των εδαφών της αφρικανικής ηπείρου), Σουηδία, Ουγγαρία, Ισλανδία, Νορβηγία, Λιχτενστάιν, Ελβετία, Ανδόρα, Πριγκιπάτο του Μονακό.

Η καραντίνα για 5 ημέρες (και όχι πλέον 14 όπως είχε προγραμματιστεί μέχρι τώρα) περιλαμβάνει επίσης την Αυστρία (αλλά όχι το Τιρόλο, οι κάτοικοι του οποίου θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες), το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Βόρεια Ιρλανδία, το Ισραήλ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA