Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι δικηγόροι του πρώην κινηματογραφικού μεγιστάνα κατέθεσαν έφεση 166 σελίδων στο Μανχάταν τη Δευτέρα, στην οποία ισχυρίστηκαν ότι ο δικαστής επέτρεψε πάρα πολλές μαρτυρίες για τη φήμη και τον χαρακτήρα του Γουάινστιν.

Ο Γουάινστιν καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκισης. Είναι ήδη 69 ετών και, όπως επεσήμαναν συνήθως οι δικηγόροι του κατά τη διάρκεια της δίκης, σε κακή υγεία.

Καταδικάστηκε για εγκληματική σεξουαλική επίθεση πρώτου βαθμού και βιασμό τρίτου βαθμού τον περασμένο Φεβρουάριο. Απαλλάχθηκε από τρεις άλλες κατηγορίες. Καταδικάστηκε στις 11 Μαρτίου.

«Με απλά λόγια, η Εισαγγελία δίκασε τον χαρακτήρα του Γουάινστιν, όχι τη συμπεριφορά του», ανέφεραν οι δικηγόροι του στην έφεσή τους τη Δευτέρα.

Λένε ότι οι ένορκοι αγνόησαν τα γεγονότα της υπόθεσης, εστιάζοντας αντ 'αυτού στο στη δημόσια εικόνα του μεγαλοπαραγωγού, που είχε δημιουργηθεί και ότι τα ίδια οι σεξουαλικές επαφές ήταν «αδιαμφισβήτητα» συναινετικά.

Υποστηρίζουν επίσης ότι ήταν άδικο για το δικαστήριο να μην αποκλείσει έναν κριτή που είχε γράψει ένα βιβλίο για τους αρπακτικούς ηλικιωμένους άνδρες και τις νεότερες γυναίκες, στους οποίους η ομάδα του Γουάινστιν είχε αντιταχθεί.

«Η υποτιθέμενη συμπεριφορά του Harvey Weinstein απέναντι στις γυναίκες στην κινηματογραφική βιομηχανία έγινε μεγάλο θέμα το 2017. Οι ακτιβιστές δημοσιογράφοι δημοσίευσαν πολλούς αδιευκρίνιστους ισχυρισμούς εναντίον του μέσα σε λίγους μήνες, δημιουργήθηκε ένα νέο Κίνημα, το #MeToo. Η συντριπτική πλειοψηφία των ισχυρισμών που περιγράφονται στοιχειοθετούν ακατάλληλη, αλλά μη εγκληματική συμπεριφορά.

Ως αποτέλεσμα, ο κ. Γουάινστιν απολύθηκε τελικά από την εταιρεία που έχτισε και εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ήταν θύματα σεξουαλικών παρενοχλήσεων τον μηνύουν ζητώντας οικονομική αποζημίωση. Ένας άνθρωπος που κάποτε υπήρξε γίγαντας στο Χόλιγουντ, τώρα περιφρονείται και αντιμετωπίζεται ως παρίας», έγραψαν οι δικηγόροι του.

Ο Γουάινστιν πέρασε από δίκη για εγκλήματα εναντίον δύο διαφορετικών γυναικών: της Τζέσικα Μαν, η οποία δήλωσε ότι τη βίασε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Μανχάταν το 2013, και της Μίμι Χάλεγι, η οποία δήλωσε ότι την εξανάγκασε σε στοματικό σεξ το 2006.

Αυτοί ήταν οι μόνοι ισχυρισμοί που οδήγησαν σε διώξεις, αλλά δεκάδες ακόμα γυναίκες έχουν δημοσίως ισχυριστεί ότι τους επιτέθηκε σεξουαλικά ή τις παρενόχλησε. Στη δίκη, κλήθηκαν να καταθέσουν και άλλες γυναίκες.

Πηγή: Daily Mail

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA