Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο βετεράνος Σουηδός επιθετικός, ο οποίος έχει συχνά παρομοιαστεί με το άγριο ζώο, επικρίθηκε στην πατρίδα του για την πράξη.

H σουηδική εφημερίδα Expressen ισχυρίζεται ότι ο Ιμπραΐμοβιτς απέκτησε άδεια κυνηγιού και, λιγότερο από ένα χρόνο μετά, πυροβόλησε και σκότωσε το αρσενικό λιοντάρι στην άγρια φύση.

Το είδος έχει ταξινομηθεί επίσημα ως «απειλούμενο» από τον Κόκκινο Κατάλογο των απειλούμενων ειδών. Το κυνήγι λιονταριών στη Νότια Αφρική είναι νόμιμο, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν δοθεί οι κατάλληλες άδειες.

Η σουηδική εφημερίδα επικοινώνησε με τον ποδοσφαιριστή για σχολιασμό, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση. Ο πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Μπαρσελόνα και της Παρί Σεν Ζερμέν έχει ένα μεγάλο τατουάζ ενός λιονταριού που βρυχάται χαραγμένο στην πλάτη του.

Εκείνοι που πραγματοποιούν κυνήγι τροπαίων λέγεται ότι επιλέγουν θηρευτές, όπως τα λιοντάρια, όταν κατευθύνονται προς σαφάρι. Υπάρχουν πολλές οργανώσεις σε όλη την Αφρική που δίνουν την ευκαιρία σε πλούσιους ανθρώπους να λάβουν μέρος σε σαφάρι.

Το «κονσερβοποιημένο» κυνήγι, όπου ένα ζώο τοποθετείται σε κλειστό χώρο χωρίς πιθανότητα διαφυγής, απαγορεύεται στη Νότια Αφρική, αλλά επιτρέπεται το κυνήγι λιονταριών που εκτρέφονται σε αιχμαλωσία.

Μια έκθεση του Διεθνούς Ταμείου για την καλή διαβίωση των ζώων αναφέρει ότι μεταξύ 2004 και 2014, 1,7 εκατομμύρια ζώα σκοτώθηκαν ως τρόπαια.

Πηγή: Daily Mail.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA