Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας έρχεται να προστεθεί μαζί με τ' άλλα στις ΗΠΑ, καθώς ένας αστυνομικός στο Σικάγο πυροβόλησε τον 13χρονο Άνταμ Τολέντο στο στήθος με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες όλα έγιναν στις 29 Μαρτίου τα ξημερώματα, όταν σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο νεαρός εντοπίστηκε οπλισμένος μαζί με ακόμα ένα άτομο και καταδιώχτηκε από τους αστυνομικούς. Κατά τη διάρκεια του γεγονότος οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 13χρονο.

Να σημειωθεί ότι έχει διαταχθεί έρευνα το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η οποία έδειξε ότι υπήρξαν παραβιάσεις από την αστυνομία του Σικάγο σε αστικά και ατομικά δικαιώματα των πολιτών και ότι χρησιμοποιούσε δυσανάλογη βία κάνοντας ρατσιστικές διακρίσεις.

https://twitter.com/TomAhernCPD/status/1376474581066772485?ref_src=twsrc^tfw

Δεν δίνει το βίντεο η αστυνομία

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν έχει δοθεί ακόμα το βίντεο από την κάμερα που φορούσε ο αστυνομικός πάνω του. Ο δήμαρχος της πόλης για το γεγονός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Τραγωδίες όπως αυτή υπογραμμίζουν πόσο επείγον είναι να αναμορφωθεί η πολιτική του CPD για τις καταδιώξεις από μέλη του πεζή – όχι αύριο, τώρα». Ακόμα απαίτησε από την αστυνομία να εξετάσει και πάλι τους κανόνες εμπλοκής σε τέτοια περιστατικά.

https://www.youtube.com/watch?v=frizOC2BrQA
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA