Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο λόγος ήταν επειδή παραβίασε την αυστηρή απαγόρευση της κυκλοφορίας που επιβλήθηκε σε ολόκληρη τη χώρα για να σταματήσει τον κορονοϊό.

Ο 28χρονος Ντάρεν Πεναρεντόντο συνελήφθη από έναν αξιωματικό να βγαίνει από το σπίτι του για να αγοράσει νερό από ένα τοπικό κατάστημα στην επαρχία Καβίτε και του επιδόθηκε τιμωρία άσκησης για μη συμμόρφωση με την απαγόρευση της κυκλοφορίας στις 18:00. Δύο ημέρες αργότερα, πέθανε στο σπίτι, αφού είχε παραπονεθεί για τεράστιο πόνο και δεν μπόρεσε να περπατήσει την επόμενη μέρα.

Ο δήμαρχος της πόλης Όνι Φερέρ διέταξε μια έρευνα για το θέμα για να εξακριβωθεί ο ρόλος των αστυνομικών, οι οποίοι τώρα θεωρούνται υπεύθυνοι για το θάνατο του Φιλιππινέζου, του οποίου η οικογένεια κατηγορεί τους αξιωματικούς για «απάνθρωπη» συμπεριφορά. Ανέφεραν ότι το θύμα συνελήφθη την 1η Απριλίου για την αγορά νερού κατά τη διάρκεια του λοκντάουν, μια κίνηση που θεωρείται απαραίτητη.

Ο ξάδερφος του θύματος έγραψε στο Facebook ότι η Εθνική Αστυνομία των Φιλιππίνων συνέλαβε άλλους παραβάτες και τους διέταξε να κάνουν 100 ασκήσεις παρόμοιες με push-ups ή «καθίσματα» σε συγχρονισμό μεταξύ τους. Όποιος βγήκε εκτός συγχρονισμού ζητήθηκε από τους ένστολους αξιωματικούς να αρχίσει ξανά!

«Είπε ότι τους είπαν να κάνουν 100 «καθίσματα». Έπρεπε να συγχρονιστούν κι έτσι συνέχισαν να το επαναλαμβάνουν και κατέληξαν να κάνουν 300. Άρχισε να έχει σπασμούς το Σάββατο, αλλά ήμασταν σε θέση να τον επαναφέρουμε στο σπίτι. Στη συνέχεια, το σώμα του δεν άντεξε και έφτασε σε κωματώδη κατάσταση. Πέθανε στις 10 το βράδυ. Μου είπε επίσης ότι έπεσε αρκετές φορές καθώς τους ζητούσαν να κάνουν συνεχώς ασκήσεις», έγραψε ο ξάδερφος του θύματος στη σελίδα του στο Facebook στις 4 Απριλίου στην τοπική γλώσσα Tagalog των Φιλιππίνων.

Πηγή: Republic World.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA