Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο 79χρονος Αμερικανός δήλωσε ότι η Βρετανία πρέπει να παραδεχτεί τον ρόλο της στην εξάπλωση και καθέρωση της δουλείας, καθώς απέρριψε κατηγορηματικά τα ευρήματα της πρόσφατης έκθεσης για τη φυλή και τον ρατσισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πρόσφατα, η Επιτροπή Φυλετικών και Εθνοτικών Ανισοτήτων δήλωσε ότι δεν κατάφερε να βρει πειστικές αποδείξεις θεσμοθετημένου ρατσισμού στη Βρετανία. Στην έκθεσή της, η Επιτροπή δήλωσε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί πρότυπο για τον κόσμο μιας επιτυχημένης πολυεθνικής κοινωνίας, ενώ δέχεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν εμφανείς προκαταλήψεις.

Ωστόσο, ο Τζέσε Τζάκσον, ο οποίος συνεργάστηκε στενά με τον ηγέτη των πολιτικών δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μέχρι και τη δολοφονία του το 1968, δήλωσε ότι υπάρχει ένα «υπόβαθρο ρατσισμού» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μιλώντας στο Times Radio, είπε ότι «η Βρετανία έχει κάποια ευθύνη να αντιμετωπίσει τον ρατσισμό και να τον αλλάξει.»

Ισχυρίστηκε επίσης ότι «οι μαύροι δεν μπορούν να είναι μέρος του στέμματος», όταν ρωτήθηκε αν σκέφτηκε ότι η βασιλική οικογένεια αποτελείται από ρατσιστές. Ο Τζάκσον αρνήθηκε να πει αν σκέφτηκε ότι η βασιλική οικογένεια ήταν ρατσιστική, αλλά αντ 'αυτού είπε ότι ο γάμος μεταξύ Χάρι και Μέγκαν έδειξε ότι «η αλλαγή έρχεται.»

Πρόσθεσε: «Σε μια δημοκρατία, όλοι έχουν την ευκαιρία να είναι τα πάντα. Δεν υπάρχει ανώτερη και κατώτερη φυλή. Όλοι μας έχουμε βασιλικό αίμα. Είμαστε όλοι παιδιά του Θεού. Όλοι έχουν σημασία.»

Παράλληλα με το έργο του για τα πολιτικά δικαιώματα, ο Τζέσε Τζάκσον έχει επίσης συμμετάσχει στη δημιουργία φιλανθρωπικών οργανώσεων και δύο φορές προσπάθησε να γίνει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ στη δεκαετία του 1980.

Πηγή: Daily Mail.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA