Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εμβόλιο AstraZeneca: Συνεδριάζουν εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ

Οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ συνεδριάζουν εκτάκτως μετά τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19

Η Μάρτα Τεμίντο, η υπουργός Υγείας της Πορτογαλίας που ασκεί κατά το τρέχον εξάμηνο την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, θα προεδρεύσει της συνεδρίασης, η οποία θα ξεκινήσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας, «μετά τη δημόσια ανακοίνωση των συμπερασμάτων της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης Αξιολόγησης Κινδύνου του ΕΜΑ για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca», δήλωσε μια εκπρόσωπος της πορτογαλικής προεδρίας στο Twitter.

O Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα, Τετάρτη, συνέντευξη Τύπου για το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19. Η διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου θα έχει θέμα «τα συμπεράσματα», στα οποία κατέληξε η έρευνα για τα περιστατικά θρομβώσεων.

H παγκόσμια αναστάτωση προκλήθηκε μετά από δηλώσεις ανώτερου αξιωματούχου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, την Τρίτη, ο οποίος μίλησε για σύνδεση μεταξύ του εμβολίου της AstraZeneca και των θρομβώσεων.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#AstraZeneca #Ευρωπαϊκή Ένωση #Εμβόλιο #Κορονοϊός #Covid-19