Μενού
  • Α-
  • Α+

Αίτηση έφεσης για την απόφαση του δικαστηρίου κατέθεσαν οι νομικοί εκπρόσωποι του Χάρβεϊ Γουάινστιν, οι οποίοι στο διάβημα τους προς το Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης καταγγέλλουν ότι η δίκη του πελάτη τους δεν έγινε επί ίσοις όροις και με δίκαιο τρόπο.

Τον περασμένο Μάρτιο ο Χάρβεϊ Γουάινστιν καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό μιας γυναίκας και τη σεξουαλική παρενόχληση μιας άλλης. Πρόκειται για μόλις δύο από τις καταγγελίες εναντίον του που τελεσιδίκησαν, όμως ο εκπρόσωπος του Μπάρι Κάμινς απέστειλε αίτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο για να γίνει ξανά η δίκη, αυτή τη φορά με διαφορετικές συνθήκες.

Όπως αναφέρεται στο διάβημα, ο Κάμινς και κατ΄επέκταση ο πελάτης του, θεωρούν ότι συνέβησαν 7 πράγματα που δεν επιτρέπεται να συμβαίνουν σε καμία δίκη:

α) το σώμα ενόρκων δεν ήταν αμερόληπτο,

β) ήταν ακατάλληλοι οι μάρτυρες των πράξεων που καταγγέλλονταν,

γ) η έδρα αρνήθηκε λανθασμένα την κατάθεση ενός μάρτυρα υπεράσπισης,

δ) η πράξη του βιασμού είχε παραγραφεί,

ε) η κατηγορία για σεξουαλική παρενόχληση βασιζόταν σε ισχυρισμούς που επίσης είναι εκτός χρονικού ορίζοντα,

ζ) η απόφαση για ενοχή ήταν κόντρα στις αποδείξεις και

η) η ποινή ήταν υπέρ το δέον αυστηρή.

Επιτίθεται σε μια από τους ενόρκους 

Λεπτομερέστερα, ο Κάμινς ισχυρίζεται ότι το σώμα ενόρκων επηρεάστηκε από σωρεία πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητας, πολλές από τις οποίες ήταν ανεξέλεγκτες και ψευδείς, κατά τα λεγόμενα του, ενώ υπήρχε στους ενόρκους γυναίκα που θεωρεί προκατειλημμένη, η οποία έχει γράψει βιβλίο για τις συμπεριφορές θηρευτή που δείχνουν οι γηραιοί άντρες σε νέες κοπέλες.

Τέλος, υποστηρίζει πως η κατάθεση του δικού του μάρτυρα υπεράσπισης, ειδικού ψυχιάτρου, που δεν του επετράπη να καταθέσει, θα έδειχνε πως οι πράξεις ήταν συναινετικές, σε αντίθεση με τα λεγόμενα του ψυχιάτρου που χρησιμοποίησε η πλευρά των εναγουσών.

Αυτό είναι το επίσημο υπόμνημα που έστειλε το γραφείο του Κάμινς.

https://www.scribd.com/embeds/501652447/content?start_page=1&view_mode=scroll&access_key=key-9ZUa7NhEPKE0tCCFLmy1

Weinstein Appeal by THROnline

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA