Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τουρκία: Άλλοι 22 απόστρατοι αξιωματικοί καταδικάστηκαν σε ισόβια για το πραξικόπημα του 2016

Συνεχίζονται οι διώξεις κατά πρώην ανώτατων αξιωματικών του στρατεύματος στην Τουρκία για το πραξικόπημα του 2016, καθώς άλλοι 22 απόστρατοι καταδικάστηκαν σε ισόβια


Οι εκκαθαρίσεις στο τουρκικό στράτευμα συνεχίζονται απ' ότι φαίνεται καθώς είκοσι δύο Τούρκοι απόστρατοι καταδικάστηκαν σήμερα σε ισόβια κάθειρξη αφού κρίθηκαν ένοχοι ότι διαδραμάτισαν ρόλο πρώτης γραμμής στην απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016 εναντίον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως αναφέρει το Μακεδονικό-Αθηναϊκό Πρακτορείο οι καταδικασθέντες απόστρατοι περιλαμβάνονται στους 497 υπόπτους που δικάζονταν από δικαστήριο στην Άγκυρα σε σχέση με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν υπηρετήσει στη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους στην προεδρική φρουρά.

Για ανατροπή του καθεστώτος η κύρια κατηγορία

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu είχε κάνει λόγο αρχικά μόνο για τέσσερις καταδίκες σε ισόβια, όμως δικηγόρος της τουρκικής προεδρίας δήλωσε στο AFP μετά το τέλος της δικαστικής ακρόασης πως συνολικά 22 απόστρατοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης εφ' όρου ζωής. Οι ακριβείς ποινές σε βάρος των υπόλοιπων κατηγορουμένων δεν είναι σαφείς προς το παρόν.

Οι ύποπτοι κρίθηκαν ένοχοι για πολλές κατηγορίες, κυρίως για απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης. Το δικαστήριο αποφάσισε για την ισόβια καταδίκη τους.

Τέλος, να σημειωθεί ότι τα τουρκικά δικαστήρια έχουν μέχρι σήμερα καταδικάσει σχεδόν 4.500 ανθρώπους, επιβάλλοντας ποινές ισοβίων σε σχεδόν 3.000 από αυτούς, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Τουρκία #πραξικόπημα