Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Βραζιλία κατέγραψε για πρώτη φορά περισσότερους από 4.000 θανάτους από κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς μια πιο μεταδοτική παραλλαγή τροφοδοτεί την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα.

Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με ανθρώπους να πεθαίνουν καθώς περιμένουν για θεραπεία σε ορισμένες πόλεις, και το σύστημα υγείας βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης σε πολλές περιοχές.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Βραζιλία ανέρχεται πλέον σε σχεδόν 337.000, και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ.

Στα όριά του το σύστημα υγείας 

Με το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Βραζιλίας στο οριακό σημείο, η χώρα θα μπορούσε να υπερβεί τους συνολικούς θανάτους των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι έχει τα 2/3 του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφεραν δύο ειδικοί στο Reuters.

«Είναι ένας πυρηνικός αντιδραστήρας που έχει προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση και είναι εκτός ελέγχου. Είναι μία βιολογική Φουκουσίμα », δήλωσε ο Μιγκέλ Νικολέλις, Βραζιλιάνος γιατρός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Duke, ο οποίος παρακολουθεί στενά τον ιό.

Ανένδοτος ο Μπολσονάρου

Ο πρόεδρος της χώρας Ζαΐρ Μπολσονάρο, ωστόσο, εξακολουθεί  να αντιτίθεται σε οποιαδήποτε μέτρα lockdown για τον περιορισμό της πανδημίας.

Υποστηρίζει ότι η ζημία στην οικονομία θα ήταν χειρότερη από τις συνέπειες του ίδιου του ιού και προσπάθησε να ανατρέψει ορισμένους από τους περιορισμούς που επέβαλαν οι τοπικές αρχές στα δικαστήρια.

Μιλώντας σε υποστηρικτές έξω από την προεδρική του κατοικία την Τρίτη, επέκρινε μέτρα καραντίνας ισχυριζόμενος ότι συνδέονται με την παχυσαρκία και την κατάθλιψη. Όπως είπε, οδήγησαν σε ανεργία. Δεν σχολίασε τους 4.195 θανάτους που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Μέχρι σήμερα, η Βραζιλία έχει καταγράψει περισσότερα από 13 εκατομμύρια κρούσματα κορονοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας. Περίπου 66.570 άτομα νικήθηκαν από τον Covid-19 τον Μάρτιο, υπερδιπλασιάζοντας τον απολογισμό του προηγούμενου μήνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA