Μενού
  • Α-
  • Α+

«Αν διαβάσετε οποιοδήποτε φύλλο οδηγιών για οποιοδήποτε φάρμακο, υπάρχουν πάντα προβλήματα για ένα μικρό αριθμό ανθρώπων», δήλωσε η Πιλάρ Γκαρσία, περιμένοντας στην ουρά να λάβει μια δόση του εμβολίου της AstraZeneca έξω από το γήπεδο ποδοσφαίρου Wanda Metropolitano της Ατλέτικο Μαδρίτης, το οποίο χρησιμοποιείται ως κέντρο μαζικού εμβολιασμού.

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων EMA της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε την Τετάρτη ότι είχε αναφορές για 169 εγκεφαλικούς θρόμβους μετά τη χορήγηση 34 εκατομμυρίων δόσεων.

«Σήμερα ήταν μια πολύ οδυνηρή μέρα εξαιτίας όλων των ειδήσεων που προέρχονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων», δήλωσε η κάτοικος Μαδρίτης Κάρμεν Ρουίθ, λίγο μετά τη χορήγηση της ένεσης.

Ορισμένες χώρες χρησιμοποιούν μόνο το AstraZeneca σε περιορισμένες ηλικιακές ομάδες και ο EMA δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να λάβουν τις δικές τους αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο χειρισμού του κινδύνου, δεδομένων των ποσοστών μόλυνσης και των διαθέσιμων εναλλακτικών λύσεων.

Πριν ο ΕΜΑ ανακοινώσει τα ευρήματά του, οι αρχές της κεντρικής ισπανικής Περιφέρειας της Καστίλλης και Λεόν ανέστειλαν τον εμβολιασμό, αν και η εθνική κυβέρνηση αποφάσισε να συνεχίσει με αυτό.

Ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας αναμένεται να ανακοινώσει νέες κατευθυντήριες γραμμές για τον εμβολιασμό μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων Υπουργών Υγείας και να διευκρινίσει τους κανόνες για τη χρήση μάσκας στις παραλίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA