Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Τζέιμι Πελερίν, πρώην δικηγόρος δημόσιας υπεράσπισης, κατέθεσε αγωγή εναντίον του περιφερειακού δικηγόρου Πολ Μαρξ, ο οποίος φέρεται να έκανε ακατάλληλα σχόλια για τον τρόπο με τον οποίο εκείνη ντυνόταν.

Ισχυρίζεται ότι το αφεντικό της τής έκανε επανειλημμένες σεξουαλικές και σεξιστικές παρατηρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και ερωτήσεων για τη σεξουαλική της ζωή, προτρέποντάς την να ντύνεται λιγότερο προκλητικά.

Στην αγωγή των 28 σελίδων, η Πελερίν δήλωσε ότι ο Μαρξ τη ρωτούσε επίσης αν ήταν έγκυος, ισχυριζόμενος ότι της είχε ξεκαθαρίσει πως το γραφείο δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά μια άδεια μητρότητας. Η υπόθεση αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο Μαρξ, καθώς και ο διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού φέρεται να της είπαν ότι πρέπει να ντύνεται «σαν καλόγρια». Ο Μαρξ επίσης φέρεται να προειδοποίησε την υφισταμένη του ότι «οι άνδρες δεν έχουν αυτοέλεγχο. Ως δικηγόρος τους και υπάλληλος του δημόσιου υπερασπιστή, πρέπει να τους προστατεύσεις από το βασικό τους ένστικτο με το να φαίνεσαι λιγότερο ελκυστική.»

Η δικηγόρος της Πελερίν, Τζιλ Κραφτ, δήλωσε στο News 10 ότι τα σχόλια που υπέμεινε σε τακτική βάση η πελάτισσά της ήταν «έντονα προσωπικά».

Η πρώην δικηγόρος ισχυρίζεται ότι ανέφερε τις διακρίσεις λόγω φύλου και την παρενόχληση στο ανθρώπινο δυναμικό του γραφείου, αλλά απολύθηκε ως αντίποινα τον Μάρτιο του 2020. Όπως ανέφερε, ο Μαρξ είχε απειλήσει να την απολύσει σε πολλές περιπτώσεις, λέγοντάς της: «Μπορώ να σε απολύσω επειδή είσαι πολύ ελκυστική και δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να κάνεις γι' αυτό.»

Η Πελερίν ισχυρίζεται στην αγωγή της ότι ήταν κακοπληρωμένη από την ημέρα που ξεκίνησε τη δουλειά σε σύγκριση με τους άνδρες συναδέλφους της. Ορισμένοι εξ αυτών λάμβαναν 10% περισσότερο, παρά το γεγονός ότι έγιναν εξουσιοδοτημένοι δικηγόροι περίπου την ίδια περίοδο με αυτήν.

Η ίδια προσλήφθηκε ως δικηγόρος προσωπικού στο τμήμα ανηλίκων για 51.000 δολάρια ετησίως την 1η Μαρτίου 2017, τη στιγμή που ο άντρας προκάτοχός της έπαιρνε 56.000.

«Απολύθηκε επειδή πήγε σε γάμο αντί για το σεμινάριο»

Από την πλευρά του, ο Μαρξ απορρίπτει τους ισχυρισμούς ως «άρρωστα ψέματα» και ισχυρίζεται ότι η Πελερίν απολύθηκε έχασε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο, προκειμένου να παραβρεθεί σε έναν γάμο. Πρόσθεσε επίσης ότι η Πελερίν συχνά φορούσε «σφιχτό, αποκαλυπτικό, χαμηλό ντεκολτέ», αλλά επέμεινε ότι δεν υπόκειται σε ειδικό κώδικα ντυσίματος, εκτός από τη «γενική πολιτική του γραφείου, η οποία υπαγορεύει ότι οι υπάλληλοί μας δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.» 

«Θέλω οι γυναίκες που έχουν αυτά τα θέματα να λαμβάνουν μια δίκαιη ακρόαση», δήλωσε ο Μαρξ. «Θέλω επίσης αυτό να βασίζεται στην πραγματικότητα του χώρου εργασίας και όχι σε μια βεντέτα κάποιου που είναι θυμωμένος να επιστρέψει στο γραφείο.»

Ο Μαρξ παραδέχτηκε ότι υπήρξε μια συνάντηση για την ενδυμασία της Πελερίν, αλλά ότι η εκδοχή της για τα γεγονότα δεν ήταν ακριβής.

Αφού απολύθηκε τον Μάρτιο του 2020, η Πελερίν πήγε για πρώτη φορά την καταγγελία της στην Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης των ΗΠΑ. Όταν εκείνη δεν μπόρεσε να επιλύσει τη διαφορά, υπέβαλε την αγωγή εναντίον του Μαρξ και του Γραφείου του.

Τώρα, η ίδια επιδιώκει απροσδιόριστη αποζημίωση για «ακραία συναισθηματική δυσφορία, ταπείνωση και αμηχανία» και ζήτησε το ζήτημα να παραπεμφθεί σε δίκη.

Πηγή: Daily Mail

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA