Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Δρ Μάρτιν Τόμπιν είπε στο δικαστήριο ότι ο Φλόιντ είχε τοποθετηθεί σε μια μέγγενη ενώ βρισκόταν καρφωμένος στο έδαφος, προσπαθώντας να αναπνεύσει με τα δάχτυλα και τις αρθρώσεις του.

Πρόσθεσε ότι ήταν σε θέση να δει σημάδια εγκεφαλικής βλάβης στον άτυχο άνδρα, αφού παρακολούθησε μόνο πέντε λεπτά και τρία δευτερόλεπτα από το βίντεο της σύλληψής του.

Ο Τόμπιν, ο οποίος υπήρξε ειδικός πνευμόνων και κρίσιμης φροντίδας για περισσότερα από 45 χρόνια, ισχυρίστηκε ότι ο Σόβιν γονατίζει στο λαιμό του Φλόιντ για περίπου 90% της διάρκειας του βίντεο. Ο πνευμονολόγος ισχυρίστηκε ότι το γόνατο του πρώην αστυνομικού μπορεί να βρισκόταν στην πλάτη του Φλόιντ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά αυτό δεν μπορούσε να καθοριστεί από το βίντεο.

Ο ίδιος δήλωσε στους ενόρκους ότι ο Φλόιντ πέθανε «από χαμηλά επίπεδα οξυγόνου», που προκλήθηκε από «ελλιπή αναπνοή.» Όταν ρωτήθηκε εάν υπέστη ξαφνικό θάνατο, απάντησε αρνητικά.  «Προσπαθούσε να πάρει αναπνοές που δεν ήταν σε θέση να μεταφέρουν τον αέρα μέσα από στους πνεύμονές του».

Είπε ότι ο Φλόιντ δεν είχε περισσότερο οξυγόνο στο σώμα του μέχρι τις 8.25, αλλά το γόνατο του Σόβιν παρέμεινε στο λαιμό του για άλλα τρία λεπτά και δύο δευτερόλεπτα μετά από αυτό το σημείο. «Ένας υγιής άνθρωπος θα είχε πεθάνει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Το επιχείρημα ότι εάν μπορείς να μιλήσεις, μπορείς και να αναπνεύσεις είναι σωστό εν μέρει, αλλά και παραπλανητικό γιατί δίνει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.»

Η υπεράσπιση του αστυνομικού θέλει να αποδείξει ότι ο θάνατος προήλθε από τη χρήση ναρκωτικών και τις καρδιακές παθήσεις και όχι από οποιεσδήποτε ενέργειες του Σόβιν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA