Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Αυστραλία διπλασίασε τις παραγγελίες του εμβολίου της Pfizer Inc κατά της COVID-19, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, καθώς η χώρα του προσπαθεί να κινηθεί ταχύτατα για την αναδιαμόρφωση του εμβολιαστικού προγράμματος της, μετά από τις ανησυχίες για τους κινδύνους πρόκλησης θρόμβων στο αίμα από το εμβόλιο της AstraZeneca Plc.

Μέχρι αργά χθες, Πέμπτη, το βράδυ, η Αυστραλία στήριζε το εμβολιαστικό της πρόγραμμα στο μεγαλύτερο μέρος του σε μία δόση εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, με μία παραγγελία 50 εκατομμυρίων δόσεων. Οι δόσεις αυτές επαρκούσαν για τις δύο δόσεις εμβολίου του συνολικού πληθυσμού των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας, με εσωτερική παραγωγή από την biopharma CSL Ltd.

Ωστόσο, τώρα η Αυστραλία ακολούθησε μία σειρά άλλων χωρών, περιορίζοντας τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca εξαιτίας των ανησυχιών για πρόκληση θρομβώσεων.

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές άλλαξαν τη σύστασή τους, ανακοινώνοντας ότι οι περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας κάτω των 50 ετών πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της Pfizer.

Ως αποτέλεσμα, η Αυστραλία διπλασίασε μία προγενέστερη παραγγελία της για το εμβόλιο της Pfizer, στα 40 εκατομμύρια δόσεις, που είναι αρκετές για να καλύψουν τα 4/5 του πληθυσμού της, ενώ οι δόσεις αυτές θα μπορούν να έχουν διατεθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως δήλωσε ο Μόρισον.

Η αλλαγή πολιτικής για τη χρήση του εμβολίου της Pfizer τερματίζει τα σχέδια για τον εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

«Δεν είναι μία απαγόρευση για το εμβόλιο της AstraZeneca. Για όσους είναι άνω των 50 ετών, υπάρχει ισχυρή ενθάρρυνση να κάνουν αυτό το εμβόλιο της AstraZeneca» δήλωσε ο Μόρισον στους δημοσιογράφους, μετά τη συνεδρίαση της εθνικής κυβέρνησης, κατά την οποία συζητήθηκε το σχέδιο αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA