Μενού
  • Α-
  • Α+

Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ένας ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Νότια Αφρική καθώς ένα νεαρό ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο ντους με αίτιο θανάτου να είναι η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα.

Τα άψυχα πτώματα του 25χρονου Jean Vosloo και της 28χρονης Mari Hoon, βρέθηκαν από έναν φίλο τους στον ξενώνα Kliphuis στο Ανατολικό Ακρωτήριο της Νότιας Αφρικής πέρσι.

Ο 47χρονος ξενοδόχος Kevin Pretorius βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με δύο κατηγορίες ανθρωποκτονίας μετά από την έρευνα που πραγματοποίησε η αστυνομία.

Το αρραβωνιασμένο ζευγάρι από το Gauteng είχε μείνει στο ξενοδοχείο του, που βρίσκεται σε ένα αγρόκτημα 18 μίλια από το Kareedouw, για ολιγοήμερη απόδραση μαζί με έναν φίλο τους. Ο φίλος τους, ονόματι Stephan, προχώρησε στη φρικτή ανακάλυψη των σωμάτων του άτυχου ζευγαριού πέρσι στις 26 Απριλίου.

Η αστυνομία ξεκίνησε αμέσως ενδελεχή έρευνα σχετικά με το θάνατο του ζευγαριού, το οποίο δεν έφερε εμφανείς τραυματισμούς.

Μια τοξικολογική έκθεση αργότερα διαπίστωσε ότι οι δύο νέοι έχασαν τη ζωή τους λόγω δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα.

Το μονοξείδιο του άνθρακα -γνωστό και ως «σιωπηλός δολοφόνος»- παράγεται όταν δεν υπάρχει αρκετό οξυγόνο κατά τη διάρκεια καύσης, για παράδειγμα από λέβητα αερίου ή φωτιά. Δηλητηριάζει το σώμα καθώς εμποδίζει την ικανότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων να μεταφέρουν οξυγόνο.

Μετά από δηλώσεις μαρτύρων και εμπειρογνωμόνων τον τελευταίο χρόνο, οι αρχές τελικά απήγγειλαν δύο κατηγορίες για ανθρωποκτονία στον Pretorius, ο οποίος και συνελήφθη την περασμένη Τρίτη.

«Η σύλληψη του Pretorius έρχεται μετά από μια εκτεταμένη έρευνα, η οποία ξεκίνησε την Κυριακή 26 Απριλίου 2020», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Majola Nkohli, σύμφωνα με τον Algoa FM.

Ο Vosloo, πτυχιούχος αγροτικής σχολής, και η Hoon, που σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων, επρόκειτο να παντρευτούν τον περασμένο μήνα.

Η Sune Hoon, αδερφή της Mari, ανέφερε ότι το νεαρό ζευγάρι συναντήθηκε όταν ήταν φοιτητές στο Stellenbosch και αρραβωνιάστηκε δύο χρόνια αργότερα.

Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι η Mari ήξερε από την αρχή ότι ο Jean ήταν ο άντρας που θα παντρευόταν. Ήταν ένα τέλειο ζευγάρι. Έκαναν τα πάντα μαζί».

Η αστυνομία αρχικά ανέφερε ότι πίστευε πως ένας ελαττωματικός λέβητας φυσικού αερίου ευθύνεται για τους θανάτους τους και δεν έχουν αποκαλυφθεί συγκεκριμένες λεπτομέρειες για την ανακάλυψη που οδήγησε στις κατηγορίες προς τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA