Μενού
  • Α-
  • Α+

Σάλο έχουν προκαλέσει οι επικίνδυνες δηλώσεις του πρωθυπουργού του Πακιστάν, που ενοχοποιούν τα θύματα των βιασμών, ενώ ήδη στη χώρα οι γυναίκες αντιμετωπίζονται με καχυποψία και τα σεξουαλικά εγκλήματα σπάνια διερευνώνται συστηματικά.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Ιμράν Χαν τόνισε ότι η αύξηση των περιστατικών βιασμού δείχνει τις «συνέπειες σε μία κοινωνία όπου η χυδαιότητα αυξάνεται». 

Κάλεσε, μάλιστα, τις γυναίκες να σκεπάζουν το σώμα τους, να φορούν μαντίλα, έτσι ώστε να μην δελεάζουν τους άνδρες:

Η χυδαιότητα σε συνδυασμό με την ασέβεια καταστρέφουν κοινωνίες και οικογένειες. Ποια είναι η όλη σημασία του μαντίλας; Είναι για να μην υπάρχει πειρασμός στην κοινωνία.

Οργή για τις δηλώσεις που δικαιώνουν τους βιαστές

Γυναικείες οργανώσεις και ακτιβιστές εξέφρασαν την οργή τους για τις σεξιστικές δηλώσεις του πρωθυπουργού του Πακιστάν, επισημαίνοντας ότι τέτοιες αναφορές διατυπώνονται από μισογύνηδες και δικαιώνουν τους βιαστές

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν χαρακτήρισε, παράλληλα, τα σχόλια του Χαν απαράδεκτα και τρομακτικά.

«Όχι μόνο δείχνει ότι έχει μια εντυπωσιακή άγνοια για το πού, γιατί και πώς γίνεται ο βιασμός, αλλά επίσης κατηγορεί όσες γυναίκες επιβιώνουν από βιασμό», σημείωσε σε δήλωσή της η πρόεδρος της Επιτροπής, Χίνα Τζιλάνι.

Πηγή: Al Jazeera

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA