Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο θάνατος του πρίγκιπα Φίλιππου έχει βυθίσει τη Βρετανία σε βαρύ πένθος, καθώς ο ίδιος ήταν αγαπητό πρόσωπο για τους Βρετανούς. Με καταγωγή από την Ελλάδα ο πρίγκιπας Φίλιππος παντρεύτηκε τη βασίλισσα Ελισάβετ με την οποία έζησε μαζί 73 ολόκληρα χρόνια.

Τώρα μετά τον θάνατό του, οι Βρετανοί έχουν ξεκινήσει να  ερευνούν το γενεαλογικό του δέντρο και σύμφωνα με το theguardian, τελικά ο Φίλιππος ο πρίγκιπας της Ελλάδας, δεν ήταν μόνο Έλληνας αλλά και Βρετανός από τη γέννησή του. Όπως αναφέρεται μέσα στο άρθρο, ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν γιος του πρίγκιπα Ανδρέα του τέταρτου γιου του Γεωργίου του Α', ο οποίος ανέβηκε στον θρόνο της Ελλάδας σύμφωνα με το πρωτόκολλο που συνυπογράφηκε από τη Ρωσία την Αγγλία και της Γαλλία.

Με καταγωγή από τη Βικτωρία τη Μεγάλη

Να σημειωθεί ότι ολόκληρο το όνομα του πρίγκιπα Φιλίππου είναι Σλέσβιχ-Χόλσταϊν-Σόντερμπουργκ-Γκλύξμπουργκ, το οποίο έχει δανική προέλευση. Ο πατέρας του είχε και ρωσική τσαρική καταγωγή. Από την άλλη μεριά η μητέρα του ήταν κόρη του Πρίγκιπα Λουδοβίκου του Μπάττενμπεργκ, ο οποίος αν και Γερμανός πολιτογραφήθηκε στην Αγγλία και διετέλεσε και αρχηγός της Βρετανικής Αρμάδας.

Η γιαγιά του πρίγκιπα Φιλίππου από τη μεριά της μητέρας του, η πριγκίπισσα Βικτωρία του Hesse, ήταν εγγονή της βασίλισσας Βικτωρίας της Μεγάλης. Σύμφωνα πάντα με τον guardian το να έχεις συγγένειά με μια από τις μεγαλύτερες βασίλισσες της Αγγλίας είναι παραπάνω από αρκετό για να θεωρείσαι Βρετανός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA