Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση της δημοτικής αρχής του Ρίο Ντε Τζανέιρο τα μπαρ και τα εστιατόρια θα μπορούν να ξανανοίξουν τις πόρτες τους και να δέχονται πελάτες  μέχρι τις 9 το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι όλες οι «μη αναγκαίες» εμπορικές δραστηριότητες είχαν ανασταλεί στις 26 Μαρτίου, όταν η δημοτική αρχή της πόλης έκλεισε τα πάντα εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και άλλα καταστήματα ειδών πρώτης ανάγκης.

Επίσης, θα πρέπει να τονιστεί ότι αυτήν την εβδομάδα η βραζιλιάνικη μεγαλούπολη κατέγραψε κατά μέσο όρο 100 ημερήσιους θανάτους από Covid-19, ο αριθμός των επισκέψεων στα επείγοντα άρχισε να μειώνεται λίγο, γεγονός που, όπως ελπίζουν οι αρχές, αναμένεται να μεταφραστεί από την πτώση των νοσηλειών και των θανάτων το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο τα μπαρ και τα εστιατόρια θα μπορούν να λειτουργήσουν έως τις 21.00 το βράδυ και τα εμπορικά καταστήματα, οι κινηματογράφοι ή τα μουσεία θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Την ίδια στιγμή τα τουριστικά αξιοθέατα του Ρίου, όπως το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή θα μπορούν να δέχονται και πάλι επισκέπτες.

«Θερίζει» τη χώρα ο κορονοϊός

Όλα αυτά συμβαίνουν, όταν στη Βραζιλία καταγράφηκαν πάνω από 4.000 θάνατοι μέσα σε μια μέρα. Ο κορονοϊός στερεί αμέτρητες ζωές καθώς το βραζιλιάνικο στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό και ακόμα πιο θανατηφόρο.

Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με ανθρώπους που πεθαίνουν, καθώς περιμένουν για θεραπεία σε ορισμένες πόλεις, και το σύστημα υγείας βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης σε πολλές περιοχές. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Βραζιλία ανέρχεται πλέον σε σχεδόν 337.000, και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παγκοσμίως μετά τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ειδικούς το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Βραζιλίας βρίσκεται σε οριακό σημείο και η χώρα θα μπορούσε να υπερβεί τους συνολικούς θανάτους των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι έχει τα 2/3 του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Είναι ένας πυρηνικός αντιδραστήρας που έχει προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση και είναι εκτός ελέγχου. Είναι μία βιολογική Φουκουσίμα », δήλωσε ο Μιγκέλ Νικολέλις, Βραζιλιάνος γιατρός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Duke, ο οποίος παρακολουθεί στενά τον ιό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA