Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Πέθανε ο φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Νίκος Μαγγίνας

Αιφνιδίως έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Νίκος Μαγγίνας, επίσημος φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Ο Νίκος Μαγγίνας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη και ασχολήθηκε από πολύ μικρός με την τέχνη της φωτογραφίας.

Ήδη από τα νεανικά του χρόνια κατέγραφε με τον φακό του τη ζωή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της Ομογένειας αλλά και την καθημερινότητα στις δύο ακτές του Βοσπόρου.

Ως μαθητής του Ζωγραφείου Λυκείου συμμετείχε σε διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα την παλαιά Πόλη κερδίζοντας ειδικό έπαινο. 

Image

Τα τελευταία 30 χρόνια ήταν ο φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τον οποίο συνόδευσε στα ταξίδια του σε όλο τον κόσμο.

Την Τρίτη η εξόδιος ακολουθία

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, πληροφορηθείς τον αιφνίδιο θάνατο του στενού συνεργάτη του, τέλεσε, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία χοροστάτησε, Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Αργότερα, η Πατριαρχική Αυλή με επικεφαλής τον Μ. Πρωτοσύγκελο Θεόδωρο, συμπαραστατούμενο από τον Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο, Αρχιγραμματέα της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, και τον Μ. Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο, προέπεμψε τον αείμνηστο Νικόλαο Μαγγίνα, τελώντας Τρισάγιο στον Αυλόγυρο του Πατριαρχείου, ενώπιον του Πατριαρχικού Ναού.

Η εξόδιος Ακολουθία του αείμνηστου Νικολάου Μαγγίνα θα τελεστεί την Τρίτη το μεσημέρι από το Κοιμητήριο του Σισλή.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.